Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste apps voor de Nijmeegse Vierdaagse 2019

Thomas Haenen
15 juli 2019, 16:47
4 min leestijd
De 5 beste apps voor de Nijmeegse Vierdaagse 2019

Deze week is het alweer de 103e keer dat de Nijmeegse Vierdaagse van start gaat. Of je nu naar Nijmegen gaat om te wandelen of om te feesten, deze apps komen van pas.

Lees verder na de advertentie.

Onmisbare apps voor Vierdaagse

De Nijmeegse wandelvierdaagse is een internationaal evenement waar niet alleen tienduizenden wandelaars op afkomen. Ook de zomerfeesten die door de hele stad worden georganiseerd, zijn onlosmakelijk verbonden aan het evenement. Of je nu over de Via Gladiola de stad binnenwandelt, of aan de kant staat om aan te moedigen, deze apps zijn onmisbaar tijdens de Vierdaagse.

1. Vierdaagse

Vierdaagse android-app

Voor iedereen die zelf gaat lopen of iemand kent die gaat lopen, is de officiële Vierdaagse-app een must. De belangrijkste functie van deze app is dat je live je locatie kunt delen met mensen die je zelf kiest. Wandelaars die zijn ingelogd krijgen een speciale code die ze kunnen delen met vrienden en bekenden. Die kunnen vervolgens zelf in de app nauwkeurig bijhouden waar diegene op elk moment loopt.

Lange tijd waren dit twee verschillende apps, de 4Walker en 4Follower. Nu kunnen zowel wandelaars als thuisblijvers dezelfde app downloaden en gebruiken. Voor wandelaars biedt de app meer handige functies. Zo geeft het gedetailleerd de route aan met kilometer-punten en staat er aangegeven waar je voorzieningen zoals toiletten of ehbo-posten tegenkomt. Het is natuurlijk ook mogelijk om live de locatie van medewandelaars te volgen, dat maakt het gemakkelijk om ergens af te spreken.

Download Vierdaagse in de Play Store (gratis)

2. Wandel.nl Vierdaagse Experience

Vierdaagse android-app

Zoals je zou verwachten pakt de Koninklijke Wandel Bond Nederland groots uit tijdens hèt wandelevenement van het jaar. Daarvoor hebben ze een app die je op de hoogte houdt van alles wat er rond de vierdaagse speelt, maar die ook zorgt voor voor- en napret. Zo geeft het tijdens de voorbereiding tips en en trainingsschema’s en krijg je na het wandelen advies om snel te herstellen voor de volgende etappe. In een groepschat kun je contact houden met andere deelnemers en de app geeft veel nieuws, afkomstig van wandel.nl.

Downloaden en activeren gaat iets anders dan je gewend bent. Er wordt gebruik gemaakt van de Nederlandse evenementen-app Close. Daarom moet je je eerste via de website wandel.nl registreren voor het evenement. Zodra je telefoonnummer gekoppeld is aan het evenement, kun je de app downloaden en gebruiken.

Registreer de app via de website Wandel.nl (gratis)

3. Woov

Woov android app

Natuurlijk draait de Nijmeegse vierdaags in de eerste instantie om het wandelen. Maar misschien wel net zo belangrijk zijn de feesten die in de hele stad worden georganiseerd. Hoewel er maar vier dagen wordt gewandeld, kan er in de stad zeven dagen gefeest worden op meer dan 40 podia waar 1000 acts te zien zijn. Om een beetje het overzicht in dit enorme aanbod te houden, werken de Vierdaagsefeesten samen met de Nederlandse evenementen-app Woov.

Deze app is speciaal gemaakt voor festivals en evenementen zoals dit en biedt allerlei handige functies. Een (offline) kaart laat precies zien waar de podia en andere voorzieningen zijn. Het volledige programma van alle locaties is beschikbaar en je kunt een persoonlijk blokkenschema samenstellen om niets te hoeven missen. De app maakt het ook gemakkelijk om je vrienden terug te vinden. Ook leuk zijn de verschillende chatrooms, waarin je in contact kunt komen met andere feestgangers die van plan zijn om te gaan.

Download Woov in de Play Store (gratis)

Vierdaagse zomerfeesten app Woov

4. De Gelderlander

Vierdaagse app Gelderlander

Als Nijmegen een paar dagen lang overspoeld wordt door wandelaars en feestgangers, dan is het goed om op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de stad gebeurt. De lokale krant De Gelderlander doet de hele week uitgebreid verslag van de Vierdaagse en de feesten. Door in de app nieuws te kiezen uit de regio Nijmegen, krijg je niet alleen belangrijke nieuws-updates, maar ook talloze sfeerverslagen en videoreportages uit de stad.

Download De Gelderlander in de Play Store (gratis)

5. Buienalarm

buienalarm weer-apps

Helaas een onmisbare app tijdens deze editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Het lijkt erop dat het een natte wandeling wordt, dus een goede weer-app is geen overbodige luxe. Buienalarm geeft pushmeldingen zodra het dreigt te gaan regenen op de plek waar jij je op dat moment bevindt. Zo krijg je dus op tijd een melding en kun je als wandelaar nog snel even je regenpak aantrekken.

Download Buienalarm in de Play Store (gratis)

Meer handige apps voor Android

Loop je mee met de vierdaagse en ben je benieuwd naar hoeveel stappen je nu precies gaat zetten? Deze 5 stappenteller-apps zijn fijne opties om dit bij te houden. Voor wie na de vierdaagse nog geen genoeg heeft van het wandelen, heeft Android nog een aantal handige apps beschikbaar. Deze 5 wandel-apps geven je allerlei wandelroutes door Nederland en Belgie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu