Placeholder
Redactie

Het bedrijf Viewdle is gespecialiseerd in het ontwikkelen van gezichtsherkenningssoftware voor computers, zodat computers kunnen ‘zien’. De nieuwe applicatie SocialCamera herkent vrienden op je foto en zorgt automatisch voor de juiste tags wanneer je de foto op Facebook publiceert. “We willen het taggen en delen van foto’s zo makkelijk mogelijk maken”, aldus Jason Mitura van Viewdle.

SocialCamera kan echter nog flink verbeterd worden. Wanneer een gebruiker voor de eerste keer een foto maakt van een groep vrienden, dan moet de gebruiker eerst al deze vrienden taggen. SocialCamera slaat dan een elektronische vingerafdruk van het gezicht van de vrienden op. Pas wanneer je de volgende keer een foto van dezelfde vriendengroep maakt, worden de foto’s pas juist getagd. Je snapt wel: des te meer vingerafdrukken er op je telefoon zijn opgeslagen, des te moeilijker de app gezichten herkent.

“Op dit moment fotograferen we alleen nog maar gezichten”, zegt Mitura. “Maar misschien dat er later andere objecten bijkomen.”

SocialCamera is gratis te downloaden in de Android Market. Probeer het eens uit!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.