Vijf handige remote controllers voor Android

Redactie
20 mei 2012, 12:22
2 min leestijd
Vijf handige remote controllers voor Android
remotecontroller

Als je van nature (een beetje) lui bent aangelegd, gebruik je een smartphone ook als afstandbediening. Dan hoef je niet meer uit de bank om een nieuwe aflevering aan een afspeellijst toe te voegen of een nieuwe cd op te zetten. AndroidPlanet zet vijf handige remote controllers voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Unified Remote

unified remote

Unitief Remote wordt geprezen vanwege de veelzijdige functies. Met de app kun je ongeveer je hele desktop besturen, waaronder de browser, iTunes, PowerPoint, WinAmp, VLC en Windows Media Player. Dit filmpje geeft een goede indruk van Unified Remote. Als de gratis versie je bevalt, kun je altijd de volledige app aanschaffen die meer mogelijkheden biedt.

Download: Unitief Remote (gratis)

Remote for VLC

remote for vlc

VLC is de beste mediaspeler van dit moment. Het programma is klein, ondersteunt vrijwel alle formaten en neemt weinig geheugen in. Genoeg redenen om een handige remote controller voor VLC op je Android-toestel te hebben. De gratis app Remote for VLC doet zijn werk uitstekend, kan naar bestanden op je computer browsen en is is gemakkelijk te installeren.

Download: Remote for VLC (gratis)

Remoteless (for Spotify)

remoteless for spotify

De streaming muziekdienst Spotify is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Met Remoteless (for Spotify) kun je de muziekdienst vanaf je Android-toestel bedienen: browsen in afspeellijsten, nummers pauzeren, de Spotify-bibliotheek doorzoeken en je nummers delen met Facebook, Twitter of via e-mail.

Download: Remoteless (for Spotify) (€ 1,99)

Remote for iTunes

remote for itunes

Remote for iTunes is één van de eerste apps die ik op mijn smartphone installeerde. Met de app heb je een goede afstandbediening voor iTunes waarmee je kunt browsen op artiest, genre, album en playlist. Het is mogelijk om het volume aan te passen, verschillende iTunes-bibliotheken te beheren en de app heeft zelfs een eigen widget. De constante updates, goede interface, simpele installatie en gebruiksvriendelijkheid zijn eigenschappen die de app zo goed maken. De gratis versie is een trial, de volledige app is voor 3,99 euro te koop.

Download: Remote for iTunes (gratis)

uTorrent Remote

utorrent remote

Met uTorrent Remote ben je altijd verbonden met uTorrent op je desktop. De app heeft de mogelijkheid om torrents toe te voegen, te verwijderen, te starten of te stoppen en je kunt ook de progressie van een download zien. De meest handige functie is dat je via je Android-toestel torrents toe kunt voegen. Zoek een torrent op (bijvoorbeeld met The Pirate Bay Browser) en start ‘m in uTorrent Remote. Zo is je download al klaar voordat je thuis bent.

Download: uTorrent Remote (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu