Vimeo brengt officiële Android-app uit

Redactie
10 januari 2012, 19:48
1 min leestijd
Vimeo brengt officiële Android-app uit
Vimeo brengt officiële Android-app uit

Videowebsite Vimeo heeft een officiele Android-app uitgebracht. De website is vooral bekend vanwege de vele artistieke producties die er te vinden zijn en het gebrek aan reclame. Zo laat de site geen video’s toe die voor commerciële doeleinden zijn bedoeld. Met de app is het mogelijk om zelf filmpjes te uploaden en om favoriete Vimeo-video’s te bekijken. Ook kan je snel naar nieuwe filmpjes op de site zoeken.

Met de Vimeo-app is het mogelijk om je favoriete en abonnementen te bekijken. Je kan ook eenvoudig je eigen filmpjes (in HD) uploaden op Vimeo. Zo kan je een nieuw filmpje schieten of een bestaand videobestand in je galerij selecteren. Als je bezig bent met een filmpje te uploaden kan je deze upload ook tijdelijk pauzeren en later afmaken. Je kan een titel, beschrijving en tags toevoegen en instellen wie het filmpje allemaal mag zien. Het is ook mogelijk om bestaande video’s op Vimeo te overschrijven.

Lees verder na de advertentie.

Video’s die je bij Vimeo online zet zijn ook te doelen via Facebook, Twitter en e-mail. Je kan ook via de app zien hoe vaak je Vimeo-video’s al zijn bekeken. Als je niet weet wat je wilt bekijken kan je onder de categorie Featured filmpjes vinden die volgens Vimeo zelf de moeite waard zijn. Ook je kijklijst van filmpjes die je later wilt bekijken is te benaderen via Watch Later.

Om Vimeo te gebruiken heb je minimaal Android 2.3.7 of hoger nodig. Hierdoor valt een flink aantal toestellen buiten de boot en dat verklaart ook wellicht het hoge aantal negatieve reviews in de Android Market. De Vimeo Android-app is gratis te downloaden. Je moet wel een gebruikersaccount aanmaken om alle functies te kunnen gebruiken.

Downloaden via Android Market: Vimeo (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu