De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vimeo-app laat je nu video‘s offline opslaan

Wouter Nijsen
4 mei 2016, 16:44
1 min leestijd
Vimeo-app laat je nu video‘s offline opslaan

De Vimeo-app heeft een handige update gekregen. Met versie 2.2 is het mogelijk om video`s op te slaan, zodat je ze later offline kunt terugkijken.

Lees verder na de advertentie.

Vimeo offline opslaan

Vimeo

Wanneer je voortaan een video opstart in de Vimeo-app, zie je in het afspeelscherm een nieuw downloadicoontje. Tik hierop en het filmpje wordt automatisch opgeslagen, waarbij je aan de blauwe balk onderin kunt zien hoe lang het nog duurt voordat de video volledig is gedownload. Opgeslagen video`s staan in het `Available offline`-scherm, dat je in het hoofdmenu kunt aantikken.

Het opslaan van video`s is handig als je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer graag een filmpje kijkt, maar niet over een grote databundel beschikt. Je hoeft niet met wifi of een mobiele internetverbinding verbonden te zijn om de Vimeo-app te gebruiken. Daarnaast is het handig dat je ook zonder een Vimeo-account van de nieuwe functie gebruikt kunt maken. Ook worden er enkele problemen met de update verholpen.

Een tijdje geleden werd de Vimeo-app voorzien van Chromecast-ondersteuning, waardoor je niet meer gebonden bent aan het relatief kleine scherm van je smartphone of tablet. Verder kun je Vimeo nog steeds gebruiken om (muziek)video`s in full-hd en zonder advertenties te checken. De officiële YouTube-app biedt (nog) geen optie om video`s voor offline gebruik op te slaan.

Vimeo voor Android downloaden

De nieuwste versie van de Vimeo-app staat nu in Google Play. De app vraagt om 36MB aan vrije opslagruimte en werkt op alle apparaten met Android 4.1 of hoger.

Download Vimeo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu