Vind relevante Wikipedia-pagina’s in de buurt met Wikihood

Vind relevante Wikipedia-pagina's in de buurt met WikihoodAls je op citytrip bent of op reis in een ver land dan wil je natuurlijk graag weten wat er om je heen te zien is. Wikihood moet ervoor zorgen dat je geen reisgids of iets dergelijks niet meer nodig hebt. De app zoekt op basis van je locatie die Wikipedia-pagina’s waar je wat aan hebt zoals informatie over monumenten, of er in het verleden iets belangrijks is gebeurd en of er beroemde personen zijn verbonden aan de plaats waar je bent.

Aan de hand van geavanceerde datamining linkt Wikihood informatie van Wikipedia aan verschillende locaties. De app werkt verrassend goed, zo worden ook voor Nederland allemaal relevante pagina’s weergegeven. Jammer genoeg zijn Nederlandse Wikipedia-pagina’s nog niet op te vragen, wel Engelse en Duitse pagina’s. Daarnaast ontbreken enkele categorieën nog die later pas beschikbaar zullen worden in een betaalde versie. Ook ontbreekt de Nederlandse menutaal.

Wikihood was al een tijdje beschikbaar op de iPhone en de iPad maar de app is nu dan eindelijk beschikbaar voor Android. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 1.6 en een internetverbinding nodig. Vooral als je in het buitenland bent kan dit nogal prijzig zijn dus let hier goed op als je besluit de app te gaan gebruiken.

Downloaden via Android Market: Wikihood (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.