Vind relevante Wikipedia-pagina’s in de buurt met Wikihood

Redactie
16 januari 2012, 13:39
1 min leestijd
Vind relevante Wikipedia-pagina’s in de buurt met Wikihood
Vind relevante Wikipedia-pagina's in de buurt met Wikihood

Als je op citytrip bent of op reis in een ver land dan wil je natuurlijk graag weten wat er om je heen te zien is. Wikihood moet ervoor zorgen dat je geen reisgids of iets dergelijks niet meer nodig hebt. De app zoekt op basis van je locatie die Wikipedia-pagina’s waar je wat aan hebt zoals informatie over monumenten, of er in het verleden iets belangrijks is gebeurd en of er beroemde personen zijn verbonden aan de plaats waar je bent.

Aan de hand van geavanceerde datamining linkt Wikihood informatie van Wikipedia aan verschillende locaties. De app werkt verrassend goed, zo worden ook voor Nederland allemaal relevante pagina’s weergegeven. Jammer genoeg zijn Nederlandse Wikipedia-pagina’s nog niet op te vragen, wel Engelse en Duitse pagina’s. Daarnaast ontbreken enkele categorieën nog die later pas beschikbaar zullen worden in een betaalde versie. Ook ontbreekt de Nederlandse menutaal.

Lees verder na de advertentie.

Wikihood was al een tijdje beschikbaar op de iPhone en de iPad maar de app is nu dan eindelijk beschikbaar voor Android. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 1.6 en een internetverbinding nodig. Vooral als je in het buitenland bent kan dit nogal prijzig zijn dus let hier goed op als je besluit de app te gaan gebruiken.

Downloaden via Android Market: Wikihood (gratis)

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's