De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vipre Mobile Security voor Android als publieke beta te proberen

Redactie
23 juli 2011, 16:36
2 min leestijd
Vipre Mobile Security voor Android als publieke beta te proberen
vipre mobile

Vipre Antivirus is een antiviruspakket voor Windows. De makers hiervan hebben nu ook een Android-beveiligingspakket gemaakt. Vipre voor Android is beschikbaar in een publieke betatest, dus iedereen kan meedoen. De bescherming gaat verder dan alleen wat malwarefuncties, want je krijgt ook ouderlijk toezicht (parental control), blokkeren van berichten met bepaalde trefwoorden, het maken van backups, op afstand wissen (remote wipe) en op afstand localiseren als je je telefoon ergens hebt laten liggen.

Vipre bevat natuurlijk antivirusfuncties: malware die probeert om toegang te krijgen tot je toestel of probeert persoonlijke informatie en wachtwoorden te stelen. De antispamfuncties zorgen dat irritante reclame-sms’jes b uiten worden gehouden. Je kunt blokkeren op basis van trefwoorden of bepaalde telefoonnummers. App Control is een functie voor mensen die hun telefoon wel eens laten zien aan een vriend. Je kunt ermee voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je e-mail, agenda of financiële apps. Je kunt precies aangeven welke apps anderen mogen gebruiken. Remote Locate is een functie om je kids op te sporen, als ze een Android-toestel hebben en bezorgd bent waar ze zijn. Je kunt de functie echter ook gebruiken om gewoon je eigen toestel op te zoeken, via de website van Vipre. Je kunt ook zien waar de telefoon in de loop van de tijd is geweest.

Lees verder na de advertentie.

vipre groot logo

Remote Wipe is een functie die je kunt raden: is je toestel gestolen of zoekgeraakt, dan kun je de inhoud op afstand wissen zodat anderen geen toegang tot je gegevens hebben. Maar daarmee is het lijstje met functies nog niet klaar, want er is ook Remote Alarm, om een geluidje te laten afgaan. Als je telefoon tussen de kussens van de zitbank is verdwenen, kun je ‘m met deze functie weer terugvinden. Backup is een functie om contactgegevens, foto’s, video’s en andere persoonlijke info online op te slaan. De backups worden gemaakt op de beveiligde servers van Vipre. Raak je je toestel kwijt of koop je een nieuwe, dan kun je makkelijk de backup terugzetten en ben je binnen een paar minuten weer up & running. Vertrouw je het maken van een backup op de server van zo’n bedrijf niet, dan kun je ook een backup maken op je SD-kaart.

Nog een functie: Monitoring. Hiermee kunnen ouders in de gaten houden wat de kinderen met hun telefoon doen, zoals chatberichten, bezochte websits en logbestanden van gebelde telefoonnummers. De functie ‘Anti-sexting’ blokkeert ongewenste woorden, zodat je kinderen niet met schunnige teksten geconfronteerd worden, al is het de vraag of Vipre wel Nederlandse schuttingwoorden kent. Anti-bullying is een functie om pesten te voorkomen: als er kwetsende taal in een berichtje staat, herkent de app dat ook, zo luidt de belofte. Parental Controls zorgen ervoor dat je de toegang tot bepaalde website, apps en toepassingen kunt blokkeren, bijvoorbeeld door tijdsbeperkingen in te stellen.

De app heeft dus genoeg te bieden. Probeer het zelf eens uit wanneer je Android 2.2 of hoger hebt, want de beta-app is gratis te installeren.
Source: Vipre Mobile. Thanks, Jimbo5000!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu