De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Vlaams dagblad De Standaard brengt gratis nieuws-app uit

Redactie
15 mei 2012, 15:54
1 min leestijd
Vlaams dagblad De Standaard brengt gratis nieuws-app uit
De Standaard

De Vlaamse krant De Standaard brengt naast zijn bestaande app een nieuwe gratis nieuws-app uit: DS Mobile. DS Mobile richt zich voornamelijk op korte nieuwsberichten en geeft een notificatie wanneer er belangrijk nieuws is. De tweede app, genaamd De Standaard, wordt enkel gebruikt om de digitale editie van de krant te lezen. Dit was tot op heden de enige app van De Standaard.

De mobiele website en nieuws-app lijken erg veel op elkaar, maar in de app kun je navigeren via een handig menu en swipen tussen oude en nieuwe artikelen. Ook beschikt de app over een notificatie-mogelijkheid, waardoor je nieuwsalerts via push-berichten binnenkrijgt. Dit gaat om zo’n vijf tot acht berichten per week. Om de digitale krant op je smartphone te lezen, moet je een digitaal abonnement   17 euro per maand aanschaffen. Een tablet-versie voor Android staat volgens De Standaards technologiejournalist Andy Stevens in de planning:

Lees verder na de advertentie.

Omdat er veel verschillende versies van Android zijn, maar ook (en vooral) omdat er ontzettend veel verschillende toestellen zijn, elk met hun eigen beeldgrootte en schermverhouding. […] Daarom is er gekozen om eerst de smartphone-apps onder handen te nemen. Maar er is goed nieuws voor eigenaars van een Android-tablet! Jullie groep zwelt namelijk steeds aan, en ook hier worden die ontwikkelingen op de voet gevolgd. DSMobilia kan u dan ook als eerste melden dat De Standaard later dit jaar met een tablet-app voor Android komt.

Een aantal screenshots van de nieuwe DS Mobile-app.

Download: DS Mobile (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu