De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

VLC 3.0 voegt ondersteuning voor Chromecast, DeX, hdr en meer toe

Erwin Vogelaar
10 februari 2018, 10:33
2 min leestijd
VLC 3.0 voegt ondersteuning voor Chromecast, DeX, hdr en meer toe

VLC 3.0 met Chromecast-ondersteuning is nu eindelijk voor iedereen te downloaden in de Play Store. Vorige maand waren de nieuwe functies al in de bètaversie te proberen.

Lees verder na de advertentie.

VLC 3.0: Chromecast, Samsung DeX en hdr

De nieuwste update voor videospeler VLC voegt eindelijk officieel Chromecast-ondersteuning toe. VLC is populair, omdat de gratis app praktisch elk type video- en audiobestand afspeelt. Deze bestanden kun je nu naar je Chromecast sturen om ze op een groot scherm te plaatsen. Audiobestanden stuur je naar de Chromecast Audio om ze op een speaker te luisteren.

Deze update maakt het dus mogelijk om video’s die normaal niet door Chromecast worden ondersteund, toch naar het apparaatje te verzenden. Doe je dat, dan moet je Android-toestel de beelden wel omzetten en dat kan de accu belasten. Wordt de media codec van het bestand wel door de hdmi-dongle ondersteund, dan werkt het net als elke andere app met een Chromecast-functie.

vlc 3.0

Door op het Cast-icoontje te tikken, je Chromecast en een bestand uit te kiezen, stuur je beelden naar het scherm en audio naar de speaker waar je Chromecast in steekt. Dat werkt zowel met lokale bestanden als met online streams.

Meer nieuwe functies

Het is niet de enige nieuwe functie van VLC 3.0. De update voegt namelijk ook ondersteuning voor video’s met 8K-resolutie en hdr toe. Ook zoek je nu sneller binnen een video en werkt VLC beter samen met Samsung DeX en Chrome OS.

De bètaversie van VLC voegde deze functies al eind januari toe, maar nu is het voor iedereen beschikbaar. Wel zit de nieuwe Chromecast-functie nog in bèta. Dat betekent dat je eventueel nog tegen foutjes aanloopt bij het verzenden van beelden naar je televisie.

VLC 3.0 downloaden

De nieuwste versie van de gratis app is via onderstaande link in de Play Store te downloaden. De app werkt al vanaf Android 2.3.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu