3 fijne verbeteringen van de grote VLC-update voor Android

Wouter Nijsen
6 december 2017, 13:40
2 min leestijd
3 fijne verbeteringen van de grote VLC-update voor Android

De Android-versie van de populaire mediaspeler VLC heeft voor het eerst sinds een jaar een update gekregen. De nieuwste versie introduceert een aantal verbeteringen, die we in dit artikel met je doornemen.

Lees verder na de advertentie.

VLC Android-versie krijgt update

VLC is één van de populairste mediaspelers op de pc en ook op Android wordt de app veel gebruikt. De applicatie is inmiddels honderden miljoenen keren gedownload, en daarom is het zo gek dat ‘ie al een jaar niet was geüpdatet. Daar komt nu verandering in met versie 2.5.

1. Opgefrist design

Het eerste wat opvalt is het verbeterde design. De interface oogt iets lichter en moderner, waarbij de achtergrond bijvoorbeeld wordt vervaagd als je een menu opent. Belangrijker is echter de toevoeging van de dag- en nachtmodus. Het was al mogelijk om een donker thema te gebruiken, nu kun je ervoor zorgen dat de interface automatischer donkerder kleurt als de avond valt. Dat is prettiger wanneer je de app vaak in het donker gebruikt.

2. Sneller (video’s afspelen)

Daarnaast is VLC een stukje sneller geworden, doordat video’s en de app in het algemeen sneller laadt. Bij grote videobestanden heeft de app het logischerwijs moeilijker dan bij simpele filmpjes, maar het verschil met voorheen is merkbaar. Ook nieuw: tik aan de linker- of rechterkant van het scherm om tien seconden terug of vooruit te spoelen.

3. Picture-in-picture

Ontwikkelaar Videolabs heeft ook een picture-in-picture toegevoegd. Handig, mits je over een toestel met Android 8.0 (Oreo) beschikt. Hier zijn er op het moment van schrijven maar een handjevol van beschikbaar, zoals de Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro en OnePlus 3(T). Op toestellen met Android 7.0 (Nougat) is het wel mogelijk om de app in splitscreen te gebruiken, zodat je een andere applicatie kunt checken terwijl je een video of muziekje afspeelt.

VLC voor Android downloaden

Verder zijn er tal van kleine verbeteringen toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning voor Android Auto en 360-graden-video’s. Ook onthoudt de VLC-app voortaan waar je bent gebleven als je een podcast of audioboek afspeelt.

De nieuwste versie (2.5) van VLC voor Android is via onderstaande link te downloaden. De app is volledig gratis, 18MB groot en werkt op alle apparaten met Android 2.3 of hoger.

Download VLC voor Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu