Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Bètaversie VLC heeft eindelijk Chromecast-ondersteuning

Erwin Vogelaar
31 januari 2018, 20:39
2 min leestijd
Bètaversie VLC heeft eindelijk Chromecast-ondersteuning

Gebruikers van de VLC-app voor Android wachten al jaren op Chromecast-ondersteuning. Die update komt er eindelijk aan en werkt al in de bètaversie van de app.

Lees verder na de advertentie.

VLC-app Chromecast-ondersteuning

VLC is een populaire video-app, omdat je met dit programma praktisch elk type audio- of videobestand opent. Ook op je Android-toestel. Een belangrijke functie mist echter nog: de mogelijkheid om deze video’s naar een Chromecast te sturen en dus op je televisie af te spelen. Nu is het eindelijk zover. Of in ieder geval: de bètaversie van de app ondersteunt nu Chromecast.

Door op de de Cast-knop bovenin de app te tikken, je Chromecast te kiezen en een bestand aan te tikken, worden de beelden direct naar het scherm gestuurd waar je Chromecast in steekt. Ook audio wordt ondersteund.

vlc-app chromecast

De Chromecast-functie werkt zowel met je lokale bestanden als met online streams. Die laatste categorie werkt alleen nog niet heel soepel. Het is niet verwonderlijk dat niet alles direct goed werkt, want de functie wordt nog experimenteel genoemd. Zo geven de makers bijvoorbeeld aan dat bij toestellen met Android 7.0, VLC geen Chromecast ziet als de wifi wordt geactiveerd nadat VLC al is geopend.

Kun je niet wachten op de stabiele release? Dan download je de bètaversie door VLC for Android in de Play Store te downloaden en je aan te melden voor de testversie die je vervolgens als update krijgt aangeboden. Let wel op dat testversies van apps instabiel kunnen zijn. Het is nog onduidelijk hoelang het duurt tot de Chromecast-functie aan de stabiele versie van de app wordt toegevoegd. De bètaversie voegt ook ondersteuning voor Samsung DeX en Chromebooks toe.

Op andere manier lokale video’s naar Chromecast streamem

Download je liever geen bèta-apps? Dan is er ook een andere mogelijkheid om lokale video’s naar een Chromecast te versturen. Zo stream je nagenoeg elke video naar de Chromecast.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu