Zo kun je de nieuwe bèta-app van VLC testen

Redactie
27 februari 2015, 16:00
1 min leestijd
Zo kun je de nieuwe bèta-app van VLC testen

VLC voor Android is één van de beste videospeler-apps voor Googles mobiele besturingssysteem. De bètaversie van VLC is nu ook in Google Play beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Omdat het een bètaversie betreft, kunnen nog niet alle features werken. De bèta-app is wel beduidend nieuwer dan de VLC-app die je op dit moment kunt downloaden. Zo is het design op de schop genomen en zijn er meer functies toegevoegd.

Dit kun je met de VLC Beta-app

VLC speelt vrijwel alle video- en audioformaten af, lokaal of video een webstream. Daarnaast biedt de app een handig overzicht met al je video- en audiobestanden, waar je doorheen kunt navigeren. Ook biedt de app ondersteuning voor verschillende audiokanalen (handig bij .mkv-bestanden met meerdere gesproken talen, zoals Toy Story in het Engels en Nederlands) en ondertitels.

Daarnaast is VLC voorzien van het Material Design van Android Lollipop, met oranje als hoofdkleur. Hierdoor kleurt de notificatiebalk mee en worden iconen en animaties gebruikt die kenmerkend zijn voor Android 5.0.

Download VLC Beta

De VLC Beta-app is te downloaden door eerst van deze Google+ community lid te worden en vervolgens deze beta-app uit Google Play te downloaden. In de Google+ community kun je ook feedback geven; het team van VLC reageert snel en updatet veelvuldig de bèta-app met verbeteringen en nieuwe functies.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu