De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe VLC Media Player krijgt Chromecast-ondersteuning’

Gijs Ettes
17 februari 2015, 17:03
1 min leestijd
‘Nieuwe VLC Media Player krijgt Chromecast-ondersteuning’

Versie 3.0 van de populaire VLC Media Player zal onder meer Chromecast-ondersteuning toevoegen, zo blijkt uit het changelog voor de aankomende versie van de pc-software. Wanneer de Android-app Chromecast-ondersteuning krijgt, is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

‘VLC Chromecast-ondersteuning komt eraan’

vlc chromecast-ondersteuning

Eerder deze maand werd een stabiele versie van VLC beschikbaar  in Google Play, maar deze werd kort na lancering  om onduidelijke redenen weer verwijderd. Alleen de bètaversie van VLC is nu beschikbaar en die werd op 9 december 2014 voor het laatst bijgewerkt. De laatste  update bracht bugfixes en andere kleine verbeteringen.

De kans is aanwezig dat het team achter VLC nog even aan de Android-app sleutelt om ervoor te zorgen dat de stabiele versie straks meteen over Chromecast-ondersteuning beschikt. Het changelog – waar onder de sectie ‘Stream Outpot’ de woorden ‘Chromecast output module’ vallen te lezen – is in ieder geval hoopgevend.

Meer over VLC Media Player

VLC speelt vrijwel alle video- en audioformaten af, lokaal of via een webstream. Daarnaast biedt de app een handig overzicht met al je video- en audiobestanden, waar je doorheen kunt navigeren. Tevens  biedt VLC ondersteuning voor verschillende audiokanalen (handig bij .mkv-bestanden met meerdere gesproken talen, zoals Toy Story in het Engels en Nederlands) en ondertitels.

Download de VLC bètaversie voor Android (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu