Update VLC for Android brengt nieuw design en handige features

Gijs Ettes
1 mei 2015, 8:08
1 min leestijd
Update VLC for Android brengt nieuw design en handige features

De uitstekende mediaspeler VLC heeft een fijne update gekregen die de interface opfrist en ervoor zorgt dat video’s ook op de achtergrond door blijven spelen.

Lees verder na de advertentie.

Video’s op de achtergrond afspelen

vlc for android

Versie 1.3.2 van VLC for Android brengt een aantal kleine, maar noemenswaardige verbeteringen voor de populaire mediaspeler. Video’s kunnen nu namelijk op de achtergrond door blijven spelen, zodat je even kunt overschakelen naar een andere app en tegelijkertijd het geluid van de video hoort. Voorheen stopte de video meteen als je bijvoorbeeld het multitaskingvenster opende. Wel moet je de functie na het updaten even inschakelen door naar ‘Settings > Interface’ te gaan en ‘Play videos in background’ aan te zetten.

De update voor de VLC-app introduceert daarnaast de mogelijkheid om geluid te vertragen, wat handig is als stemmen en geluiden niet synchroon lopen met het beeld. Verder heeft de muziekspeler een make-over gekregen en hebben de makers nieuwe Lollipop-effecten en animaties, een nieuwe albumviewer en bestandsbeheerder toegevoegd. Ook is de zoekfunctie verbeterd, zijn codecs geüpdatet en kun je nu probleemloos bestanden benaderen die op een sd-kaart staan.

VLC for Android downloaden

VLC is zowel op mobiel als desktop een populaire app voor het afspelen van uiteenlopende bestandsformaten. De applicatie kan overweg met veelgebruikte videoformaten als MKV, AVI, MP4 en MOV en speelt ook zonder problemen  FLAC-, AAC- en ISO-bestanden af. Je hoeft de verschillende codecs niet apart te downloaden; ze zijn  allemaal standaard in VLC te vinden.

Bovendien is de VLC-app gratis beschikbaar in Google Play en vrij van reclames of in-app aankopen. De grootte en minimaal vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu