VLC Media Player komt binnen twee maanden

Redactie
21 maart 2011, 15:45
1 min leestijd

De ontwikkeling van de VLC Media Player gaat niet erg hard. In december 2010 onthulde VLC dat een Android-applicatie binnen enkele weken zou arriveren. Ondertussen is het eind maart en is er nog steeds geen VLC Media Player verkrijgbaar in de Android Market. Nu laat VLC eindelijk weer van zich horen. VLC-lid Rémi Duraffort vertelt waarom de ontwikkeling van de applicatie langer duurt dan verwacht.

Duraffort laat weten dat Bionic – Google’s custom C compiler library voor Android – voor problemen zorgt:

“Unfortunately, VLC uses some features from the libc that Bionic does not implement. For this reason we had to add workarounds to be able to compile and run VLC Media Player. It requires time as some of these workarounds are a bit complex.”

VLC laat weten dat de betaversie van de mediaspeler binnen twee maanden arriveert. De applicatie draait op alle toestellen met Android 1.5 of hoger. Toch maakt de applicatie op hogere versies van Android gebruik van nieuwe audio en video-API’s.

VLC is zeer populair op Windows, Mac en Linux-computers, omdat de videospeler bijna ieder bestandsformaat kan afspelen. Gebruikers hoeven video’s dus niet eerst te converteren om ze te bekijken. Daarnaast zit de videospeler heel simpel in elkaar, dus ook iemand zonder verstand van zaken kan ermee overweg.

VLC Media Player is al een paar maanden verkrijgbaar voor de iPad en iPhone. De iOS-applicatie is kosteloos te downloaden, dus wij van Android Planet verwachten dat de Android-versie ook gratis aangeboden wordt.

Lees verder na de advertentie.

Wil je zien wat de ontwikkelaars van VLC Media Player voor Android nu aan het doen zijn? Op deze website kun je de ontwikkeling van de applicatie volgen.

Bron: Android Guys

Categorie: Multimedia
Spotlight: Plex

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's