VLC mediaspeler voor Android heeft betafase bereikt

Redactie
9 september 2011, 16:49
1 min leestijd
VLC mediaspeler voor Android heeft betafase bereikt
VLC voor Android

VLC is een van de meest populairste mediaspelers voor computers draaiend op Windows, Mac en Linux. De applicatie kan nagenoeg ieder videobestand afspelen zonder dat hiervoor meer speciale software geïnstalleerd hoeft te worden. Een Android-versie van de app is al enige tijd in de maak, maar werd keer op keer uitgesteld. Nu is het mogelijk om je op te geven voor een private beta en dat betekent dat een release van de app nu echt een stuk dichterbij gekomen is.

Er is echter wel een groot verschil tussen VLC voor de desktop en de telefoon of tablet. Bij de laatste twee is er maar sprake van beperkte hardware-acceleratie. Anders dan op de desktop worden maar een beperkt aantal video-codecs ondersteund. Waar de meeste Android-apparaten H.264 bestanden moeiteloos kunnen afspelen, ontbreekt het aan ondersteuning voor MKV- of DivX-bestanden. Deze codecs moeten dan met software worden gesimuleerd. Dit betekent meestal dat 720p of 1080p-bestanden niet zo vloeiend afgespeeld worden.

Lees verder na de advertentie.

Videolan bracht vorig jaar VLC al wel uit voor de iPhone en de iPad. Hoewel de applicatie een tijdje in de App Store van Apple heeft gestaan, is deze later alsnog verwijderd. De app is nog wel te gebruiken op gejailbreakte iOS-apparaten. Een versie van VLC voor Android zal naar alle waarschijnlijkheid niet zomaar uit de Android Market verdwijnen.

Om zelf in aanmerking te komen voor de beta van de VLC mediaspeler kun je hier een formulier invullen. Als je een van de gelukkigen bent wordt vanzelf contact met je opgenomen door het team van Videolan. Anders kun je een van de andere mediaspler proberen die nu al wel in de Android Market staan zoals MoboPlayer, MX Video Player en QQ Player.

Bron: Videolan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu