Update voor VLC-app verbetert design en prestaties

Gijs Ettes
13 oktober 2015, 15:47
1 min leestijd
Update voor VLC-app verbetert design en prestaties

De VLC-app voor Android is van een belangrijke update voorzien die de interface oppoetst en meer Material Design-elementen toevoegt. Daarnaast brengt de update ondersteuning voor Android 6.0  (Marshmallow)  en 4K.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de update voor VLC

Met VLC versie 1.6 kun je dus ook 4K-video’s op je Android-toestel afspelen, al zijn er vooralsnog geen toestellen die deze resolutie native ondersteunen. De Sony Xperia Z5 Premium is de eerste smartphone met een 4K-scherm, maar die komt pas volgende maand op de markt.

De update verbetert ook de prestaties van de populaire video-app bij het afspelen van filmpjes. Ook moet de interface responsiever werken en is het aantal permissies voor Android 4.4+ teruggebracht. Verder zijn er nog wat kleinere verbeteringen doorgevoerd, zoals usb-autodetectie, betere synchronisatie van video en audio en betere ondersteuning voor hoofdstukken.

vlc versie 1.6

Qua functionaliteit werkt de VLC-app net zo prettig als altijd, wat voornamelijk is te danken aan de overzichtelijke interface en de ondersteuning voor veel verschillende audio- en videoformaten. In principe kun je alle veelgebruikte bestandsformaten als mkv, mp4, mov, avi en flac probleemloos worden afgespeeld  met VLC. Ook kun je iso-bestanden en netwerkstreams inladen.

VLC versie 1.6 downloaden

Via onderstaande link download je de update voor Android. De minimaal vereiste Android-versie en opslagruimte verschilt per apparaat.  VLC versie 1.6 brengt helaas nog niet de veelgevraagde ondersteuning voor de Chromecast.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu