Vodafone brengt Android-app uit om kinderen te beschermenOm kinderen veilig met een smartphone te laten omgaan heeft Vodafone een aparte Android-app uitgebracht voor de ouders. Met de applicatie Vodafone Safety Net is het mogelijk om ervoor te zorgen dat er alleen op bepaalde tijden kan worden gebeld, betaalnummers te blokkeren en toegang tot internet en de camera te ontzeggen. Zo kun je instellen dat tijdens schooltijden de telefoon niet wordt gebruikt of dat er geen gebruik gemaakt wordt van mobiel internet.

Met de Vodafone-app is het mogelijk om elke applicatie op een smartphone te blokkeren met een pincode. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kind Android-apps gaat aanschaffen in de Android Market. Ook kun je tijdelijk de bel- en interverbinding uitschakelen. Het bellen naar onbekende nummers kan geheel uitgeschakeld worden. Het is mogelijk om alleen naar contacten die in het telefoonboek staan te bellen. In een toekomstige versie van de app zal het mogelijk je af te melden voor betaalde sms-diensten.

Vodafone Safety Net is gratis te downloaden in de Android Market. Om van de applicatie gebruik te maken heb je minimaal Android 1.6 nodig en een van de ondersteunde telefoons. Zo is de app te draaien op de meest recente toestellen van HTC, Samsung en Sony Ericsson. De volledige lijst met ondersteunde telefooons vind je in de beschrijving van de applicatie in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Vodafone Safety Net (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.