Vodafone Wallet nu beschikbaar voor meer Android-toestellen

Redactie
24 september 2014, 16:12
1 min leestijd
Vodafone Wallet nu beschikbaar voor meer Android-toestellen
vodafone wallet

Vodafone Wallet, de digitaleportemonneedienst van Vodafone, heeft een update gehad waardoor de app op meer Android-telefoons werkt. “Maak van je telefoon je portemonnee met Vodafone Wallet. Zo kun je met je telefoon contactloos betalen en heb je altijd al je klantenkaarten bij de hand”, aldus Vodafone. Je kunt verschillende pasjes en kortingskaarten aan de Vofafone Wallet toevoegen, waaronder de Vodafone SmartPass. Dat is een soort creditcard waar je zelf geld op stort, en die is ook beschikbaar voor niet-Vodafone-klanten.

Vodafone is op dit moment in gesprek met banken en bedrijven om hun passen ook aan de dienst toe te voegen. Het is tot maart 2015 mogelijk om Vodafone Wallet en de SmartPass gratis te gebruiken, waarna het gebruik 12,95 euro per jaar kost.

Lees verder na de advertentie.

Ook je Albert Heijn-pas en OV Chipkaart

Onder andere de Albert Heijn-pas voor korting kan al aan Vodafone Wallet worden toegevoegd. Daarbij is Vodafone bezig om de OV-chipkaart aan zijn digitale portemonnee toe te voegen. Hierdoor zou je in Vodafone Wallet de OV-chipkaart kunnen selecteren en vervolgens met je smartphone in- en uitchecken. In combinatie met een uitcheck-herinnering van de NS-app is Vodafone Wallet een interessante optie.

Vodafone Wallet werkt via een nfc-chip in de simkaart of een speciale nfc-sticker. Ook werkt Vodafone Wallet alleen op geselecteerde toestellen, waar onder andere de populairste Samsung-, Sony-, LG-, HTC- en Huawei-toestellen onder vallen. Die lijst is inmiddels flink uitgebreid.

Vodafone Wallet video

Download

Vodafone Wallet is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Download Vodafone Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu