Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

VoIP-applicatie Viber nu ook officieel beschikbaar voor Android

Redactie
20 juli 2011, 12:12
2 min leestijd
VoIP-applicatie Viber nu ook officieel beschikbaar voor Android
Viber nu ook beschikbaar voor Android -

De bekende VoIP-applicatie Viber is nu ook te downloaden in de Android Market. Met de applicatie, die to nu alleen op de iPhone te gebruiken was, kun je gratis naar elkaar bellen en sms’en. Nu doen meer apps dat, maar vooral de manier waarop dit is uitgewerkt verschilt. Zo hoef je jezelf niet te registeren en herkent Viber automatisch aan de telefoonnummers in je telefoonboek welke contacten nog meer Viber hebben geïnstalleerd.

De beste omschrijving voor Viber is dat het een soort van WhatsApp is voor telefoongesprekken. Je kunt andere gebruikers gratis bellen, mits hij de applicatie heeft geinstalleerd. Je kunt met behulp van jouw telefoonboek zien of dat zo is. Naast bellen kun je ook gratis tekstberichtjes versturen. Ook gevoerde tekstgesprekken zijn te lezen in de Viber-app. De applicatie werkt over 3G en Wi-Fi.

Lees verder na de advertentie.

Viber tekstberichten

In vergelijking met de bestaande iPhone-app heeft de Viber Android-app enkele exclusieve features. Zo is het mogelijk een volledige scherm notificatie te ontvangen als je wordt gebeld met bijbehorende bediening en is het mogelijk om tekstberichten als pop-up te ontvangen. Vanuit een pop-up kun je ook meteen het tekstbericht beantwoorden. Je kunt er ook voor kiezen om al je gesprekken via Viber te laten verlopen.

In mei startte Viber al met een test onder zo’n 50.000 Android-gebruikers. Met de komst van de officiële Android-app maakte Viber ook bekend dat ze nu zo’n 12 miljoen actieve gebruikers heeft. Dit nummer heeft ze berekend over het aantal gebruikers van de applicatie over de laatste dertig dagen. In totaal hebben 20 miljoen mensen de app geïnstalleerd op hun telefoon. De app deed er zeven maanden over om dit te aantal te bereiken. De actieve gebruikers praten samen voor zo’n 11 miljoen minuten per dag, met een gemiddelde van zes minuten per gesprek.

Viber heeft wel wat negatieve publiciteit gehad over de privacy-aspecten van haar VoIP-applicatie, zo kunnen namelijk logbestanden worden vastgelegd door het bedrijf. Dat heeft er echter niet tot geleid dat de app niet meer werd gebruikt. Verwacht wordt dat het aantal gebruikers flink toe zal nemen nu de app ook officieel voor Android beschikbaar is.

Downloaden via Android Market: Viber : Free Calls & Messages (gratis)

Bron: Viber

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu