De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Volg de Gouden Koets op je Android-toestel

Redactie
15 september 2010, 13:10
1 min leestijd
Volg de Gouden Koets op je Android-toestel
layar reality

Ondanks de formatiestrubbelingen in Den Haag is er dit jaar gewoon weer Prinsjesdag. Demissionair minister De Jager van Financiën gaat de rijksbegroting en Miljoenennota aan de Tweede Kamer aanbieden, namens het kabinet. Het demissionaire kabinet Balkenende IV heeft een begroting gemaakt met de kabinetsplannen voor het volgende jaar, in de wetenschap dat de plannen bij het aantreden van een nieuw kabinet weer totaal anders kunnen zijn. Voor veel mensen is de troonrede echter niet het hoogtepunt van Prinsjesdag, maar de rit in de Gouden Koets. Via je Android-toestel kun je de route dit jaar volgen via Layar. Er is een layer gemaakt waarmee je de route ziet en uitleg krijgt bij de monumenten en gebouwen die je passeert.

De benodigde Layar-app is te installeren vanuit de Android Market. Ga vervolgens naar Catalog > Local en zoek naar ‘Prinsjesdag’. Je kunt eventueel ook de zoekfunctie gebruiken om de layer sneller te vinden. Na het openen van de layer krijg je de informatie meteen in beeld.

Lees verder na de advertentie.

Je kijkt door de camera van je Android-toestel en ziet daarbij de aanvullende informatie geprojecteerd op het beeld, dankzij augmented reality. De route van de Gouden Koets is te zien als een reeks van gouden koetsjes, die begint bij Paleis Noordeinde en eindigt op het Binnenhof. Onderweg kom je belangrijke locaties tegen zoals het ministerie van Algemene Zaken, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het ministerie van Financiën. Deze informatie wordt in de layer getoond als een informatie-icoon.

Prinsjesdag vindt plaats op de derde dinsdag in september, dus dit jaar volgende week dinsdag 21 september.

Meer info: Prinsjesdag 2010
Downloaden via je Android-browser: Layar (gratis)
Via: Tweet Jan Kees de Jager
Tipgever: Bram

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's