Volg live het wereldnieuws met de Al Jazeera English Android-app
Wouter Nijsen

Al Jazeera_logoNieuwszender Al Jazeera stond in het verleden vooral bekend om hun nieuws over het Midden Oosten. Deze regio staat bij de nieuwszender nog steeds centraal, maar is tegenwoordig wel aangevuld met een flinke portie wereldnieuws. Nu zijn er natuurlijk meer Android-apps die je deelgenoot maken van alles wat er in de wereld gebeurt, maar juist die Midden Oosten-focus van Al Jazeera kan handig zijn wanneer je op de hoogte wilt blijven van de nogal turbulente periode waar deze regio zich momenteel in bevindt.

Er was al een Al Jazeera Live Android-app voor het bekijken van de live-stream van de nieuwszender. Deze nieuwe Al Jazeera English Android-app is echter een stuk uitgebreider. Naast de live-stream kun je hier ook terecht voor geschreven nieuwsberichten, al dan niet aangevuld met foto’s en video’s. Het nieuws is gerangschikt naar de verschillende regio’s die via een handig schuifmenu bovenin het scherm te selecteren zijn. Naast het nieuws vind je in Al Jazeera English ondermeer verschillende columns, nieuwsfoto’s, video’s en heb je de mogelijkheid om via de app zelf nieuws voor de zender aan te leveren.

Al Jazeera English werkt heel behoorlijk, al duurt het wel enige tijd voordat de live-stream start. Verder valt op dat de app duidelijk niet voor het gebruik op een tablet ontwikkeld is. Dit zie je vooral aan de foto’s die duidelijk niet berekend zijn op de resolutie en schermformaat van een tablet. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wereld, en het Midden Oosten in het bijzonder, dan is de gratis Al Jazeera English app het proberen waard.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.