Volkskrant Select: ‘s avonds de 10 beste artikelen uit de krant van morgen

volkskrant selectVolkskrant heeft een interessant experiment en tegelijkertijd Android-app gelanceerd: Volkskrant Select. De Android-app biedt elke avond om 22.00 de tien beste artikelen uit de krant van morgen. De artikelen zijn geselecteerd door de hoofdredactie en elke dag is één artikel gratis te lezen. Zo kunnen mensen de app eerst een tijdje testen alvorens ze de app uitproberen.

Een abonnement kost 1,79 euro per week. Daar krijg je zes dagen tien artikelen voor, ofwel zestig artikelen. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat je het stopzet. Degenen die al Volskrant-abonnee zijn, krijgen gratis toegang tot Volkskrant Select. Zij kunnen met hun huidige account inloggen.

Volkskrant Select: minimalistisch design

De app opent met een speciale voorpagina die enkele artikelen uitlicht. Je kunt de pagina vervolgens digitaal omslaan om de tien artikelen te bekijken. De artikelen zijn voorzien van de titel, een zeer korte intro of beschrijving en beeldmateriaal. Via het menu kun je naar vorige edities navigeren.

Als je een artikel opent, krijg je een fijne interface te zien met de herkenbare stijl van De Volkskrant. Er is ruimte voor beeld en gebruikers kunnen zelf een nachtmodus instellen of de grootte van het lettertype aanpassen. Door de swipen is het mogelijk om een volgend artikel te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volkskrant Select is 25mb groot en werkt op apparaten met Android-versie 2.3 en hoger. De app is daarbij geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets.

Download: Volkskrant Select (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.