Volvo HeaterStart: start de verwarming van je auto

Redactie
10 december 2010, 19:41
1 min leestijd
Volvo HeaterStart: start de verwarming van je auto
volvo

Het klinkt misschien een beetje gek, maar voortaan kun je zelfs de verwarming van een auto starten met je Android-telefoon. Nee, het gaat je niet lukken om je lelijke eend op afstand op te warmen. De speciale Volvo HeaterStart-applicatie werkt alleen als je een Volvo hebt en als er een zogenaamd Volvo on Call-systeem is geïnstalleerd in je auto.


Niet iedere Volvo heeft een Volvo on Call-systeem. “Het systeem bestaat zo’n drie jaar en kan als extra optie besteld worden”, legt een Volvo-medewerker in een telefonisch interview met Android Planet uit. “Dit is een uitbreiding van het alarmsysteem en kost ongeveer 3.000 euro. Volvo on Call is handig, want als je bijvoorbeeld tegen een boom aanrijdt en je raakt bewusteloos, dan worden automatisch de alarmdiensten ingeschakeld.” Als je auto nog geen Volvo on Call-systeem heeft, dan is het niet mogelijk om dit te installeren. “Het is namelijk geen accessoire”, aldus de medewerker.

Lees verder na de advertentie.

Met Volvo HeaterStart hoef je alleen maar de applicatie op te starten. Druk op de knop en je auto gaat automatisch aan. Handig als het buiten -10 graden Celsius is, want dan hoef je niet eerst te krabben (of verkleumd de auto te starten).

Maakt jouw auto gebruik van Volvo on Call? Surf dan in de mobiele browser van je telefoon naar m.volvocars.com/intl en download de mobiele Java-applicatie.

Via: Eurodroid

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's