Voor de fans van Britse humor: Monty Python’s Quizzical Quest voor Android

Wouter Nijsen
4 juni 2011, 18:00
1 min leestijd
Voor de fans van Britse humor: Monty Python’s Quizzical Quest voor Android
Monty Python_Android

Monty Python’s Flying Circus is een Britse comedyserie waarin Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin de hoofdrollen speelden. De serie was voor het eerst in 1969 op de BBC te zien en liep door tot 1974. Naast de tv-serie werden onder de Monty Python-naam ook een aantal speelfilms en theatershows gemaakt. Monty Python’s Flying Circus blonk uit in bijna absurdistische Britse-humor en heeft in de loop der jaren een ware cultstatus verworven. Voor de echte fans van Monty Python’s Flying Circus is er nu een Android-game beschikbaar die het uiterst vraagt van je kennis over dit comedygezelschap.

In Monty Python’s Quizzical Quest vind je in totaal meer dan 2.000 vragen die betrekking hebben op de serie als geheel, maar ook specifieke scènes. Naast de vragen vind je in Monty Python’s Quizzical Quest een paar honderd foto’s en fragmenten van de serie, de films en de theatershows van Monty Python’s Flying Circus.

Lees verder na de advertentie.

Ben je een Monty Python fan van het eerste uur en heb je geen aflevering of film gemist dan is Monty Python’s Quizzical Quest een ideale manier om eens te testen of je kennis op peil is. Ben je echter geen fan of heb je de serie zelfs nog nooit gezien dan is het redelijk zinloos de app aan te schaffen aangezien je hoogstwaarschijnlijk vraag 1 nog niet overleeft. Monty Python’s Quizzical Quest kost €1,36 en is te koop in de Android Market. (Er is voor de liefhebbers overigens ook een versie voor iOS beschikbaar) Meer info over Monty Python’s Quizzical Quest kun je vinden op de Monty Python Mobile website

Niet bekend met Monty Python’s Flying Circus? Onderstaande indruk geeft een indruk van deze Britse comedy-serie:

http://youtu.be/npjOSLCR2hE
Categorie: Games
Spotlights: Android, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's