De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Voorlopig geen Firefox-browser voor Android

Redactie
23 februari 2009, 12:44
1 min leestijd
Voorlopig geen Firefox-browser voor Android
fennec

Mozilla is er nog niet in geslaagd om een goed werkende mobiele browser te maken. Een week geleden kwam er een pre-alfaversie uit voor Windows Mobile, maar om nou te zeggen dat die probleemloos werkte… En bovendien is de browser op dit moment alleen beschikbaar op de HTC Touch Pro. De browser is bedoeld voor early adopters die het leuk vinden om mee te helpen zoeken naar bugs.

ZDNet UK interviewde Mozilla’s hoofd van de mobiele business Jay Sullivan, om te vragen wat de plannen zijn met een mobiele versie van Firefox. Er zijn namelijk ook plannen om een Firefox-browser uit te brengen die gewoon ‘Firefox’ heeft, om niet de indruk te wekken dat het om een uitgeklede versie van de browser gaat.

Lees verder na de advertentie.

Sullivan zei:

If you look at the main pillars of what Firefox is about, there are certain key attributes. There are things like the `awesome bar`. We will also be the first mobile browser that supports add-ons“”add-ons will be a huge part of the experience, and of course security too…Another pillar will be support for web developers. People want to use HTML, Javascript and CSS, but they will also be able to access the camera, accelerometer, location and so on.

Met de ‘awesome bar’ bedoelt Sullivan de adresbalk die tegelijk dienstdoet als zoekbalk. Maar voorlopig staan alleen Windows Mobile, Maemo (in gebruik op de Nokia N810), Symbian en LiMo op het programma voor Firefox. De iPhone valt af omdat Apple het verbiedt, BlackBerry is “tricky” en hetzelfde geldt voor Android, waarbij je in feite met een Java-omgeving werkt. Sullivan:

You won`t see our mobile browser on Android for the moment.

Via: ZDNet UK

Categorie: Communicatie
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's