VPRO 3voor12 Luisterpaal: ontdek nieuwe muziek op je Android-toestel

Redactie
26 september 2009, 21:25
1 min leestijd
VPRO 3voor12 Luisterpaal: ontdek nieuwe muziek op je Android-toestel
luisterpaal 1

De VPRO heeft voor de iPhone al een Luisterpaal-applicatie uitgebracht, die er goed aansloeg bij gebruikers. Nu is er ook een soortgelijke applicatie voor Android-toestellen. De 3voor12 Luisterpaal is bedoeld om nieuwe muziek te ontdekken: je kunt nieuwe en opmerkelijke muziekalbums streamen naar je toestel. De redactie van 3voor12 zorgt dat er wekelijks nieuwe albums klaarstaan, zodat je altijd een lekker muziekje achter de hand hebt, ook als je je eigen muziekcollectie hebt grijsgedraaid.

Na het starten van de applicatie zie je (na het wegklikken van een waarschuwing over dataverkeer) een lijstje met beschikbare muziekalbums. Kies een interessant album en er verschijnt een lijst met de nummers die op het album staan. Tik met je vinger op een nummer en de applicatie begint te spelen. Zelf vind ik de iPhone-applicatie erg geschikt om vlak voor het slapengaan nog even een muziekje op te zetten. Bevalt het niet, dan blader je gewoon door naar het volgende nummer. De Android-applicatie biedt dezelfde mogelijkheden, waarbij je via 3G of Wi-Fi kunt luisteren. Het is niet mogelijk om vanuit de applicatie meteen de muziek aan te schaffen, maar dat heeft ermee te maken dat de omroepen niet op deze manier geld mogen verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment staan de bands Megafaun, Aardvarck, Girls, J. Tillman, Andrew Weatherall, Moss, Tyondai Braxton en nog een aantal andere artiesten in de lijst. Nog nooit van gehoord? Dat is nou precies de bedoeling! Helaas zie je niet vooraf welke muziekstijl de band speelt, dus het is met al die onbekende namen een gok wat je krijgt voorgeschoteld. Desondanks: wat mij betreft echt een aanrader.

Tipgever: Frank

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's