VPRO Koos selecteert iedere dag vijf pareltjes om te zien, luisteren of lezen

Redactie
16 februari 2016, 17:18
1 min leestijd
VPRO Koos selecteert iedere dag vijf pareltjes om te zien, luisteren of lezen

VPRO Koos is een nieuwe app van de publieke omroep die gebruikers helpt  het dagelijkse media-aanbod te filteren. Iedere dag krijg je vijf tips om te kijken, lezen of luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Vijf pareltjes

Bij het ontwaken staan ze voor je klaar. De vijf pareltjes uit het Nederlandse medialandschap die de redactie van de VPRO iedere dag voor je selecteert. Dit kunnen documentaires zijn, maar  ook bijvoorbeeld podcasts. De content is echter niet beperkt tot het VPRO-aanbod, want ook daarbuiten wordt gezocht.

De opzet van de VPRO Koos app is erg simpel. Er is geen gedoe met aanmelden of dergelijke. Je hoeft de app slechts te openen om onmiddellijk de vijf geselecteerde items voor die dag te zien. Selecteer het item om verder te gaan en het bestand te lezen, de video te bekijken of te luisteren naar een interview of andere audiobestanden.  Fijn is dat er ook bij staat hoelang het duurt om het bestand af te spelen of te luisteren. Zo duurt het interview over ‘Nooit meer slapen’ van tekenaar Erik Kriek 25 minuten, terwijl ‘de scheten van Hitler’ een leestijd van elf minuten heeft.

Eigenlijk is dat het wel wat betreft VPRO Koos. De publieke omroep  heeft nog wel een tv- en radiogids toegevoegd, dus mocht je uitgekeken zijn dan kun je altijd nog overschakelen naar de televisie. Ook de gids is niet beperkt tot programma’s van de VPRO en bevat het gehele Nederlandse aanbod, inclusief extra informatie en bij films links naar IMDb.

Download VPRO Koos

VPRO Koos is gratis te downloaden in Google Play. De app heeft een downloadgrootte van 3,8MB en vereist Android 4.0 of hoger voor de installatie.

Download VPRO Koos in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu