Virtual reality-app VRidge ondersteunt nu SteamVR

Erwin Vogelaar
22 april 2016, 15:27
2 min leestijd
Virtual reality-app VRidge ondersteunt nu SteamVR

Met VRidge is het nu mogelijk om volledige SteamVR-games te spelen op je Android-toestel in een kartonnen of plastic brilletje.

Lees verder na de advertentie.

VRidge SteamVR

Eerder schreven we over VRidge, een creatieve oplossing om complexe virtual reality-games te spelen zonder een dure vr-bril als de Oculus Rift of HTC Vive te kopen. Alles wat je nodig hebt is een Android-toestel en een Google Cardboard. Hoewel VRidge nog niet ideaal werkt, schept het wel mogelijkheden.

Je hebt echter een deftige pc nodig om de games te kunnen afspelen en de connectie tussen pc en toestel werkt helaas nog niet ideaal. VRidge-maker Riftcat blijft de app echter druk updaten om de dienst  stabieler te maken. In de nieuwste update is er ondersteuning voor SteamVR toegevoegd.

vridge

Dit is groot nieuws voor de vr-liefhebber, want SteamVR is de winkel waar games voor de HTC Vive te vinden zijn. Tot nu toe moest je gebruik maken van de beperkte winkel van Riftcat of zelf games ergens vandaan plukken. Omdat de ondersteuning voor SteamVR nog maar in bèta is, waarschuwt Riftcat dat je absoluut nog geen games specifiek voor voor VRidge moet kopen. Dat zou een een vergissing zijn. Wel heeft SteamVR genoeg gratis games om te proberen.

Om SteamVR werkend te krijgen dien je een aantal stappen te doorlopen, maar die worden door Riftcat uitgelegd op zijn blog. Het komt er op neer dat je in het programma Steam SteamVR moet installeren en vervolgens Steam weer moet uitzetten. Daarna moet je de VRidge SteamVR-driver installeren en Steam opnieuw openen. Vervolgens kun je aan de slag.

VRidge downloaden

VRidge is een gratis app in Google Play. Je kunt de app downloaden via onderstaande link. VRidge vraagt maar om 2MB vrije ruimte, maar je hebt wel minimaal Android 5.0 nodig om de app te kunnen draaien.

Download VRidge in Google Play (gratis)

Bron: Riftcat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu