De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fotografie-app VSCO krijgt compleet nieuw design en wordt socialer

Lars Paymans
10 juni 2016, 15:42
2 min leestijd
Fotografie-app VSCO krijgt compleet nieuw design en wordt socialer

Apps om foto`s mee te bewerken zijn tegenwoordig veel meer dan een setje filters en handige tools. Ook VSCO ziet deze trend en vernieuwt de app zodat het naast het bewerken van foto`s ook een sociaal netwerk wordt.

Lees verder na de advertentie.

VSCO update voor Android

Het compleet vernieuwde VSCO (voorheen VSCO Cam) is onderweg, en brengt nogal wat nieuwe functies met zich mee. Zo is het complete design op de schop gegaan, wat best even wennen is voor doorgewinterde gebruikers.

https://www.youtube.com/watch?v=95HasCNNdk4

Dit nieuwe ontwerp zul je voornamelijk met gebaren besturen, aangezien er geen traditioneel menu meer te vinden is. Een wereldbolletje gebruik je om tussen twee schermen te schakelen, zodat je gemakkelijk wisselt tussen de camera en zoekfunctie.

Het daadwerkelijk bewerken van je foto`s blijft overigens nog steeds grotendeels hetzelfde, al is ook hiervan de interface aangepast. Zo staan er allerlei filters tot je beschikking en kun je achteraf ook het contrast en de scherpte wijzigen. Na afloop deel je het plaatje gemakkelijk op sociale netwerken als Facebook en Twitter.

VSCO update

VSCO wil fotografen verbinden

Als je op zoek bent naar wat inspiratie ben je bij VSCO voortaan ook aan het goede adres. Het hoofdscherm laat je de beste foto`s van anderen zien, op een stijlvolle witte achtergrond en in verschillende formaten. Zit er iets tussen wat je bevalt, dan kun je de fotograaf volgen zodat je op de hoogte blijft van nieuw werk. Dit kunnen andere VSCO-gebruikers uiteraard ook bij jou doen.

Iedere maand gebruiken zo`n 40 miljoen gebruikers VSCO om hun kiekjes te bewerken en delen. Volgens oprichter Joel Flory was deze update noodzakelijk om mensen beter met elkaar in contact te laten komen. De grote VSCO update is nu al beschikbaar voor iOS, maar kan ieder moment ook op Android verschijnen. Volgens VSCO wordt de nieuwe versie de komende dagen uitgerold.

Download VSCO in Google Play (gratis)

Bron: VSCO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu