Populaire platformgame VVVVVV ook naar Android

VVVVVVDe populaire platformgame VVVVVV, die werd gemaakt door de onafhankelijke game-ontwikkelaar Terry Cavanagh, heeft ook zijn weg naar Google Play gevonden. In 2010 verscheen het spel voor de pc en Mac en twee jaar later voor de Nintendo 3DS. Qua gameplay leent VVVVVV zich echter uitstekend voor smartphones, dus het is vreemd dat het ruim vier jaar heeft geduurd voordat de game voor Android beschikbaar werd.

VVVVVV is dus een platformgame, maar niet in de traditionele zin van het woord. Je kunt namelijk niet springen, maar moet de zwaartekracht omdraaien om obstakels te ontwijken en verder in de game te komen. Het spel kenmerkt zich door een moeilijkheidsgraad die al snel flink wordt opgeschroefd. Daarnaast is de audiovisuele presentatie erg retro, maar dat past wat ons betreft prima bij het concept.

Bekijk VVVVVV in actie

https://www.youtube.com/watch?v=FxuacwotoQw

VVVVVV won al eens een prijs voor beste indiegame en is veelgeprezen om de originele gameplay. De Android-versie is de 2,45 euro dan ook meer dan waard. VVVVVV werkt met Android 2.2+ en neemt zo’n 48 MB in op je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download VVVVVV in Google Play (2,45 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.