De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Vysor kun je je Android-toestel gebruiken op pc of Mac

Thomas Haenen
5 juli 2016, 12:26
2 min leestijd
Met Vysor kun je je Android-toestel gebruiken op pc of Mac

Met Vysor kun je niet alleen op je computer zien wat er op je Android-telefoon gebeurt, je kunt hem ook direct gebruiken. We leggen uit hoe je deze Android-app aan Chrome op je pc of Mac koppelt.

Lees verder na de advertentie.

Android op je computer met Vysor

Het grote voordeel van de app is dat de complete besturing van je telefoon via je computer kan. Gebruik je bijvoorbeeld Google Cast om je telefoon naar een groter scherm te sturen, dan gaat de besturing nog steeds via je smartphone. Met Vysor kun je al je apps openen en gebruiken met je pc of Mac.  Gebruik bijvoorbeeld je computer om te reageren op binnenkomende notificaties, of check je sms’jes even op je pc. De app werkt overigens niet als je Android-toestel  op stand-by staat.

Vysor werd ontwikkeld door Koushik Dutta,  die eind vorig jaar al een voorlopige versie van de applicatie uitbracht.  Dutta heeft sindsdien verschillende extra features toegevoegd, zoals de mogelijkheid om (tegen betaling) een hogere bitrate te kiezen. De definitieve versie van de applicatie kan nu gedownload worden in Google Play. Ook moet je een extensie binnenhalen voor je browser in de Chrome Web Store. We nemen het gebruik van Vysor even in vijfstappen met je door.

  1. Download Vysor in Google Play via deze link;
  2. Na het openen vraagt de app je om usb-foutopsporing uit te schakelen op je telefoon. Dat doe je zelf via de ontwikkelaarsopties in de instellingen;
  3. Vervolgens verbind je je telefoon  met een usb-kabel aan je computer;
  4. Op je smartphone krijg je nu een downloadlink voor de Vysor-extensie die op je desktop moet installeren. Doe dat, en activeer de extensie;
  5. Nadat je op je desktop probeert je telefoon te koppelen, verschijnt op je smartphone de vraag of je usb-foutopsporing wil toestaan met je computer. Ga je akkoord, dan kun je direct met de app aan de slag.

Vysor Pro kopen voor beter beeld

Helaas is de gratis versie van de app niet echt geschikt voor games, streamingdiensten of andere apps met een hogere framerate. Door de lage bitrate krijgje namelijk al gauw een flinke pixelbrij in beeld. Wil je beter beeld, dan zul je eenmalig 40 dollar moeten neerleggen voor Vysor Pro. Die betaalde versie geeft toegang tot een vier keer zo hoge bitrate, en extra functies om bijvoorbeeld je toestel draadloos te verbinden met je computer.

Download Vysor in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu