De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Waarom Angry Birds toestemming heeft voor het verzenden van SMS-berichten

Wouter Nijsen
7 februari 2011, 11:04
1 min leestijd
angrybirds

De fans van Angry Birds kunnen de komende dagen weer volop genieten van een nieuwe update van deze uitermate populaire game. De recent gepresenteerde update is goed voor maar liefst 30 nieuwe levels vol eieren kapende varkentjes en gekatapulteerde vogeltjes. De oplettende gebruiker zal bij het installeren van deze update gezien hebben dat Angry Birds toestemming wil voor het verzenden van SMS-berichten. Opmerkelijk voor een game die niets met tekstberichten van doen heeft. Gelukkig geeft ontwikkelaar Rovio uitleg.

Het blijkt dat de toestemming voor het verzenden van SMS-berichten onderdeel is van een nieuw betalingssysteem voor het aanschaffen van ondermeer The Mighty Eagle en andere content. Rovio laat via hun officiële blog weten dat de betaling van deze extra’s via SMS gaat en later terug is te vinden op de rekening van je telecom provider. Angry Birds zal de SMS-functionaliteit van je Android-telefoon dan ook voor geen enkel ander doel gebruiken. De mogelijkheid om content via SMS af te rekenen is op dit moment alleen beschikbaar in Finland en het is onduidelijk of en wanneer andere landen worden toegevoegd.
Is het een goede ontwikkeling om op deze manier een in-app purchase af te rekenen, of is een SMS-betaling te fraude gevoelig. Immers iedereen die je telefoon in handen heeft kan op deze manier iets aanschaffen aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van een beveiliging in de vorm van een gebruikersnaam en wachtwoord.

Lees verder na de advertentie.

Via: Rovio

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu