Beheer je wachtwoorden met deze 4 apps voor Android

Michel van 't Klaphek
18 juli 2019, 16:51
3 min leestijd
Beheer je wachtwoorden met deze 4 apps voor Android

Het is enorm belangrijk om aandacht te besteden aan privacy en je veiligheid op het internet. Een wachtwoordbeheerder is inmiddels een must geworden. Daarom zetten we de beste wachtwoord-apps voor Android op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste wachtwoord-apps voor Android

Met een wachtwoordbeheerder hoef je eigenlijk nog maar één wachtwoord te onthouden: die van je wachtwoordkluis. Met deze aanpak gebruik je voor je al je accounts unieke, lastig te raden wachtwoorden. Dit beschermt je als één van je wachtwoorden uitlekt, omdat er dan maar een account een nieuw wachtwoord nodig heeft. Hieronder hebben we de beste apps voor deze klus voor je op een rijtje gezet.

1. 1Password

lastpass

1Password is één van de bekendste wachtwoord-apps, met ondersteuning voor verschillende platformen. Naast voor de hand liggende features als het automatisch genereren van wachtwoorden, is de app voorzien van een paar functies die niet in andere apps terugkeren. Zo kun je met de reismodus tijdelijk al je gevoelige gegevens van je apparaat wissen, en kun je ook creditcardgegevens en andere belangrijke data in de 1Password-kluis opslaan.

1Password is 30 dagen gratis te gebruiken en kost zo’n drie euro per maand na die periode. Een fijne extra is dat de 1Password-app volledige ondersteuning heeft voor Autofill in Android 8.0 (Oreo) en nieuwer, waardoor hij naadloos je gegevens voor je invult.

Download 1Password in de Play Store (gratis)

2. LastPass

wachtwoord-apps

LastPass is een volledig uitgeruste wachtwoord-app, die aan de behoeften van de meeste gebruikers voldoet. De app vult automatisch wachtwoorden in, kan veilige notities bewaren en is te beveiligen met de vingerafdrukscanner van je smartphone. Daarnaast helpt de app je met het genereren van veilige wachtwoorden voor alle websites en apps waar je een account kunt maken.

De meeste functies van LastPass zijn gratis te gebruiken, maar er is ook een Premium-versie beschikbaar. Deze kost ongeveer drie tientjes per jaar en biedt onder meer toegang tot je account in noodgevallen en 1GB aan versleutelde opslagruimte. Het beheren, opvragen en automatisch invullen van wachtwoorden is daarentegen gewoon mogelijk met de gratis versie.

Download LastPass in de Play Store (gratis)

3. Dashlane

wachtwoord-apps

Dashlane is een andere wachtwoord-app met een aantal unieke functies die je niet in andere apps vindt. Zo kan de app je automatisch een waarschuwing geven als een site waar je een account hebt een veiligheidslek vertoont. Bovendien kan Dashlane automatisch onveilige wachtwoorden voor je veranderen, zodat je niet lang met een onveilig wachtwoord hoeft te werken.

De gratis versie van Dashlane laat je wachtwoorden beheren op één apparaat. Wil je ze synchroniseren met andere apparaten? Dan heb je de betaalde versie nodig, die zo’n drie euro per maand kost. De Premium-versie laat je daarnaast onbeperkt wachtwoorden delen met anderen, wat handig is als je in een team samenwerkt.

Download Dashlane in de Play Store (gratis)

4. KeePass

wachtwoord-apps

KeePass pakt het radicaal anders aan dan de andere apps uit dit lijstje. De app is open-source en biedt meer controle over waar je data opgeslagen zit. Je logt namelijk niet bij één dienst in, maar bewaart je wachtwoorden in een versleuteld bestand. Dat bestand kun je gesynchroniseerd houden tussen je apparaten via een clouddienst als Dropbox, maar kan ook lokaal op je apparaat blijven.

Om KeePass op Android te gebruiken, kun je kiezen uit verschillende apps. Eén van de populairste apps is Keepass2Android, een open-source-app die niet alleen wachtwoorden toont, maar ze ook in bijvoorbeeld browsers invult. KeePass biedt je dan wel de meeste controle over je data, de apps zijn wat minder gebruiksvriendelijk dan andere diensten. Je zult dus zelf de afweging moeten maken of je voor extra controle of gebruiksgemak gaat.

Download Keepass2Android in de Play Store (gratis)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's