Wake-up Call: Android 3.0 op tablet gesignaleerd; Volkskrant krijgt eigen Android-applicatie

wake-up-callEr is een Android-tablet gesignaleerd met Honeycomb, oftewel Android 3.0. Er zijn al wat duidelijke verschillen te zien met Gingerbread. Verder: Volkskrant krijgt eigen Android-applicatie en PlayStation-knoppen gevonden in Android 2.3 SDK. Het is vandaag dinsdag 7 december 2010, de tijd is 8:20 uur, het wordt een mistige winterdag met een middagtemperatuur van 0 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Android 3.0 op tablet Motorola gesignaleerd

honeycombAndroid-baas Andry Rubin liet tijdens de All Things D’s Dive Into Mobile conferentie een werkende tabletcomputer met Android 3.0 (Honeycomb) zien. Volgens Engadget passen er meer icoontjes op het homescreen van de tablet (logisch, een tablet heeft immers een groter scherm dan een telefoon) en komt er een speciale Gmail-applicatie die is geoptimaliseerd voor het gebruik op een tabletcomputer. De nieuwe tablet-pc van Motorola verschijnt ergens in de loop van 2011. Wij kunnen niet wachten!

honeycomb

honeycomb

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volkskrant krijgt binnenkort eigen Android-applicatie

schellevisEr komt binnenkort een speciale Volkskrant-applicatie voor Android. Deze is er al voor de iPhone. Er was nog niks bekend over een Android app van de Volkskrant. Maar na een tweet van Tweakers-redacteur Joost Schellevis reageerde de Volkskrant met “Sorry voor de late reactie, de Android-app komt eraan, maar de exacte lanceerdatum is nog niet bekend.” Dit is goed nieuws voor Android in Nederland, vooral omdat er nu steeds meer Android-tablets en telefoons verschijnen en de behoefte aan goede nieuwsapplicaties groeit.

PlayStation-knoppen gevonden in Android 2.3 SDK

psp-buttonsGoogle richt zich met Android 2.3 nog meer op gamen. Begin volgend jaar komt er zelfs een speciale gametelefoon uit, namelijk de PSPhone (PlayStation-telefoon). Ontwikkelaars hebben de PlayStation-knoppen gevonden in de nieuwe SDK. Wil je zelf kijken? Ga naar de Android Developers-site en ga naar ‘android.view.KeyEvent’. Je komt de volgende knoppen tegen: A, B, C, L1, L2, Mode, R1, R2, Select, Start, ThumbL, ThumbR, X, Y, Z.

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel en Tim Kraaijvanger.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.