WakeVoice: eindelijk een wekker voor je Android-telefoon die doet wat jij zegt

Wouter Nijsen
2 december 2010, 11:10
1 min leestijd
WakeVoice: eindelijk een wekker voor je Android-telefoon die doet wat jij zegt

Ben jij iemand die zijn Android-telefoon ook als wekker gebruikt maar wel eens wat anders wil horen dan een standaard alarmtoon dan is WakeVoice waarschijnlijk de wekker-app waar je altijd op hebt gewacht. WakeVoice is namelijk een wekker-app met een paar bijzondere mogelijkheden. Zo ondersteunt WakeVoice text-to-speech en luistert deze app naar je commando’s. Wil je altijd al eens iets onaardigs roepen om je wekker te laten stoppen dan is dit je kans.

De text-to-speech functie gebruikt WakeVoice om je na het wek-signaal een goedemorgen te wensen en je vervolgens het actuele weerbericht en het laatste nieuws voor te lezen. Wil jij echter nog even doorslapen dan kun je met een standaard, of eigen, gesproken commando de wekker helemaal uitzetten of de snooze-functie activeren. in de toekomst wil de ontwikkelaar naast het weer en nieuws ook opties als een horoscoop of het voorlezen van je afspraken van die dag toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

WakeVoice werkt overigens alleen wanneer de standaard text-to-speech of spraaksynthese software op je Android-telefoon geïnstalleerd is. Via instellingen, spraaksynthese kun je checken of deze software al op je Android-telefoon aanwezig is. Is dit niet het geval dan kun je deze gratis downloaden. WakeVoice kost €1,99 maar er ook een gratis trial-versie aanwezig waarmee je tien keer hetzelfde alarm kunt gebruiken. Je kunt overigens wel oneindige nieuwe alarmen instellen in de trial-versie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu