3 redenen waarom achtergrond-app WallpapersCraft de moeite waard is

Michel van 't Klaphek
14 juni 2018, 13:44
2 min leestijd
3 redenen waarom achtergrond-app WallpapersCraft de moeite waard is

WallpapersCraft maakt achtergrondafbeeldingen op maat, zelfs voor mensen met 4k-schermen. De app weet zich op diverse manieren te onderscheiden ten opzichte van concurrenten.

Lees verder na de advertentie.

WallpapersCraft: uitgebreide app houdt het simpel

We zijn de hele dag bezig met onze smartphone. Waarschijnlijk kijk je daardoor vaker naar je achtergrond dan je doorhebt. Waarom zou je dan niet een fraaie afbeelding selecteren? WallpapersCraft helpt je daarbij, en doet dat op een speciale manier. Dit is waarom je de app een kans zou moeten geven.

1. Op maat gemaakte wallpapers

Een unieke functie van WallpapersCraft is het feit dat de aangeboden achtergronden op maat gemaakt zijn. Bij het opstarten van de app kijkt hij welk toestel je gebruikt, en biedt enkel foto’s aan die goed uitkomen bij de resolutie en verhouding van het scherm.

Dit is met name fijn voor smartphones met een zeer hoge resolutie, zoals de Samsung Galaxy S9 Plus. WallpapersCraft heeft een uitgebreid aanbod aan 4k-foto’s, waardoor je achtergrond altijd scherp oogt. Bovendien vind je dankzij de vele categorieën altijd een plaatje dat jou weet te bekoren.

2. Niet tevreden?

Een andere fijne functie is de mogelijkheid om wallpapers te bewerken. Zodra je een geschikte afbeelding hebt gevonden, kun je diverse filters toepassen. Je kunt onder meer kiezen uit een zwart-wit-contrast, een sepia-filter of juist kleuren accentueren.

Verder kun je tijdens het instellen van de wallpaper ervoor kiezen om deze in landschap- of portretmodus te weergeven. De app kiest vervolgens automatisch de beste weergave voor jouw Android-telefoon.

3. Intuïtieve besturing

Tot slot voelt WallpapersCraft simpelweg heel intuïtief aan. De ontwikkelaar geeft aan onnodige functies en handelingen te hebben vermeden, en dat merk je tijdens het gebruik. Zodra je de app opstart, kun je letterlijk in drie tikken een nieuwe achtergrond hebben.

Ondanks deze simpele bediening is er een wel een mogelijkheid om favoriete afbeeldingen te bewaren, en eerder gebruikte wallpapers in te zien. Op die manier hoef je niet eindeloos te zoeken wanneer je weer terug wilt naar een eerdere foto.

Download WallpapersCraft in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu