De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vind een nieuwe wandelroute in Nederland of België met deze 5 apps

Erwin Vogelaar
21 april 2019, 9:31
4 min leestijd
Vind een nieuwe wandelroute in Nederland of België met deze 5 apps

Ook voor wandelingen is een smartphone onmisbaar. Zeker als je een nieuwe route zoekt. Met deze wandel-apps vind je de beste paden in Nederland en België.

Lees verder na de advertentie.

De beste wandel-apps voor een nieuwe route

Hoewel we misschien teveel op onze smartphones kijken als we buiten rondlopen, is de smartphone ook onmisbaar als we de natuur intrekken of een andere mooie wandeling maken. Via apps ontdek je namelijk allerlei mooie routes en navigeer tijdens het lopen, zodat je de weg niet kwijtraakt.

Door een kijkje te nemen in onderstaande apps vind je waarschijnlijk ook in jouw buurt een wandeling die je naar plekken brengt die je nog nooit hebt gezien. Ook zijn er applicaties die je dwars door weilanden leiden, zo langs de koeien of schapen. Hoe vaak gebeurt je dat nou?

1. De meeste keuze: Route.nl

Hoewel de focus van Route.nl op fietsen ligt, heeft de app ook genoeg keuze qua wandelroutes. Mooi is dat elke route gedetailleerde informatie heeft, zoals een grafiek met de hoogte zodat je weet of je moet klimmen of niet. Deze routes hebben tevens zeer duidelijke instructies, waarin je stap voor stap wordt begeleid.

Je kunt zoeken naar routes in je buurt of op een specifieke plek. Weet je het niet precies? Dan geeft de app de mogelijkheid om een provincie en de lengte van een wandeling in te vullen, waarna je wordt aangeraden wat je het beste kunt lopen. Met een premium abonnement kun je de instructies en navigatie ook laten uitspreken.

Download Route.nl in Google Play (gratis)

2. Samen met anderen: Wandeltochten

Loop je graag met anderen mee? Dan is de app Wandeltochten aan te raden. Deze app verzamelt namelijk georganiseerde wandeltochten in zowel Nederland als België. Je kiest een datum en kijkt per plaats, of je vult je eigen adres in om in de buurt tochten te zoeken.

Leuk is dat je hierdoor niet alleen mensen ontmoet, maar ook unieke wandelingen maakt. Soms loop je namelijk over privé-terreinen waar je anders niet mag komen.

Download Wandeltochten in Google Play (gratis)

3. Door het boerenland: Klompenpaden

Klompenpaden zijn altijd bijzondere wandelingen die je meestal dwars over het land van boeren laten lopen. Deze wandelingen zijn te vinden in de provincies Utrecht en Gelderland en bieden meestal een hele rustige wandelervaring.

Het is niet de mooiste app, maar het is wel makkelijk om een route te downloaden en vervolgens je wandeling bij te houden. Deze applicatie zou veel beter kunnen, maar de wandelingen zijn zo goed dat we Klompenpaden toch aanraden.

Download Klompenpaden in Google Play (gratis)

4. Voor België: Wandelknooppunt

Deze app maakt het mogelijk om alle wandelnetwerken in Vlaanderen te verkennen. Of je zoekt op de kaart op een mooie route, of laat je verrassen door de app. Handig is dat je niet alles via je de smartphone hoeft te doen. Je kunt ook op de website van Wandelknooppunt een route uitstippelen, vervolgens een qr-code genereren en die scannen met de Android-app.

wandel-apps

De applicatie is gratis, maar als je een abonnement voor 9,99 euro per jaar afsluit, kun je onder andere pas routes offline downloaden, navigeren tijdens een wandeling en ‘Premium Routes’ lopen. Dat zijn best essentiële onderdelen voor een goed werkende wandel-app. Ga je er vaak op uit, dan is een abonnement het overwegen waard.

Download Wandelknooppunt in Google Play (gratis)

5. Mooiste app: Wandelen

De app Wandelen is de mooiste uit deze reeks. Op de kaart kijk je makkelijk naar de wandelingen in de buurt, met in totaal zo’n vierduizend opties. De app heeft wel wat haken en ogen. Want hoewel mooi, is de app niet heel handig in gebruik. Ook vragen de makers best veel geld voor de opties en staan er wandelingen in die niet meer bestaan.

Download Wandelen in Google Play (gratis)

Stappen tellen

Het is natuurlijk wel handig als je tijdens al dat lopen ook je stappen bijhoudt. Dan weet je aan het eind van een wandeling precies hoeveel je echt hebt gelopen. Daarvoor zetten we de beste stappenteller-apps voor je op een rijtje.

Lees meer over Android in het verkeer

Op Android Planet hebben we eerder het thema ‘Android in het verkeer’ besproken. Onderweg is een smartphone heel handig, maar hoe gebruik je ‘m veilig? In een eerder maandthema hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet. Ook bespreken we handige apps voor op de fiets of als je graag wandelt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu