WappZapp Plus: Netflix-concurrent van Nederlandse bodem

Gijs Ettes
1 april 2014, 8:43
2 min leestijd
WappZapp Plus: Netflix-concurrent van Nederlandse bodem
WappZapp Plus

WappZapp, een videodienst die gratis content verzamelt en deze toont in een overzichtelijke Android-app, biedt sinds april een betaald abonnement aan met on-demand video. WappZapp Plus is voortgekomen uit een samenwerking met een groot aantal Nederlandse filmdistributeurs en heeft een aanbod van ruim 1500 bekende films, (Europese) series en documentaires. Het team achter WappZapp laat dit weten via de eigen website, waar het ook aangeeft dat het vooralsnog niet lukt om de de allernieuwste net-uit-de-bioscoop films toe te voegen.

Naast gratis content merkt WappZapp dat kijkers ook behoefte hebben aan kwalitatief goede films en documentaires. Daarnaast bestaat het betaalde aanbod uit concerten en kinderseries. De gratis service blijft gewoon bestaan, maar voor WappZapp Plus moet 7,99 euro worden betaald. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven en in april de videodienst twee weken gratis uitproberen. De eerste 1000 inschrijvers krijgen korting op hun abonnement; zij betalen  4,99 euro in plaats van 7,99 euro.

Lees verder na de advertentie.

Wordt WappZapp Plus een succes?

Met WappZapp Plus is er wederom een ondemand-videodienst bijgekomen. Of het initiatief succesvol wordt, hangt sterk af van het aanbod dat WappZapp straks biedt en het gebruiksgemak van de service. Een van de distributeurs die in ieder geval zijn films overzet naar WappZapp is A-Film Benelux, die naast veel Nederlandse films ook bekende internationale titels als Don Jon, Cloud Atlas en Brokeback Mountain uitgeeft.

Laatstgenoemde maakt deel uit van de Quality Film Collection die we sowieso terug zullen zien op WappZapp Plus. Daarnaast zijn er samenwerkingen met IDFA (documentaires), Holland Docu kanaal en wordt er nog onderhandeld met de BBC over series van de Britse omroep.

Het aanbod van concurrent Netflix wordt weliswaar aangevuld, maar is nog steeds beduidend beperkter dan dat in de VS. Wel biedt Netflix in tegenstelling tot WappZapp bekende series van buiten Europa, waaronder Suits, Breaking Bad en het zelfgeproduceerde House of Cards. Het gratis aanbod van WappZapp kun je uitproberen via onderstaande link. De video-app vereist Android 4.0 of hoger en 18MB vrije opslag.

Download: WappZapp.TV – tv films series (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu