Waze 2.0: altijd op de hoogte van files en werkzaamheden

waze 2.0Waze is een bijzondere GPS-applicatie. Het is niet alleen een navigatiesysteem, maar ook een locatiegebaseerd spel en een filemelder. Deze week is versie 2.0 verschenen, waarmee je lid kunt worden van groepen of zelf een groep kunt oprichten. Dit klinkt in eerste instantie een beetje suf, maar eigenlijk is het heel erg handig. Stel, je reist dagelijks voor je werk van Amsterdam naar Rotterdam, dan kun je lid worden van de groep ‘Amsterdam – Rotterdam’. Zo kun je elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen op de weg, zoals wegwerkzaamheden, en natuurlijk is het mogelijk om wegrestaurants en benzinestations aan te bevelen.

Daarnaast is de applicatie sinds versie 2.0 veel stabieler geworden. Ook is er nu multi-touch-ondersteuning en is het mogelijk om in te zoomen op kaarten.

Vraag jij je af waar je Waze nog meer voor kunt gebruiken? In de applicatie is een navigatiesysteem ingebouwd. Dit navigatiesysteem houdt rekening met wegwerkzaamheden en geeft actuele file-informatie.

Daarnaast kun je punten verzamelen door wegwerkzaamheden te melden of door over straten te rijden waar nog nooit eerder een Waze-gebruiker is geweest. Op deze straten liggen blauwe bolletjes, die je al rijdend opeet. Een beetje zoals Pac-Man.

Waze downloaden? Scan de QR-code hieronder en haal de applicatie gratis binnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.