De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waze 4.0 maakt autorijden nog leuker en overzichtelijker

Jarno Stinissen
10 maart 2016, 13:47
2 min leestijd
Waze 4.0 maakt autorijden nog leuker en overzichtelijker

Vanaf vandaag is de nieuwe versie van reis-app Waze te downloaden in de Play Store. In Waze 4.0 zijn alle features van de app flink op de schop genomen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies in Waze 4.0

Waze is een verkeers- en navigatie-app die van real-time verkeersinformatie wordt voorzien door haar eigen community. De ontwikkelaars hebben de app nu van een forse make-over voorzien. Zo lijkt het design van de app nu meer op dat van de iOS-app. Ook wordt in Waze  4.0 met behulp van nieuwe icoontjes  nog duidelijker wat de situatie op de weg is en heb je minder klikken nodig om te beginnen met navigeren.

De verbeteringen voor Waze zijn vooral gefocust op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, snelheid en vormgeving. De kaart moet duidelijker weergeven wat er aan de hand is en overbodige informatie is weggehaald. Verder kun je nu bijvoorbeeld je aankomsttijd doorgeven met behulp van één klik. In de vorige versie van Waze diende je hiervoor nog meerdere stappen te ondernemen. Daardoor wordt de app ook een stuk veiliger en kun je je aandacht beter bij het verkeer houden. Ook zou de nieuwe versie van Waze fors minder vragen van je accu. Daar zijn wij natuurlijk altijd blij mee.

Wanneer je een route inplant, laat Waze jou op de nieuwe ETA-scherm niet alleen zien hoe laat je aankomt, maar  ook welke obstakels je tegen kunt komen onderweg of wat alternatieve routes zijn. Ook kun je een extra stop onderweg inplannen. Een nieuw icoon op deze laadbalk is bijvoorbeeld het teken voor de politie. Ook wordt de verkeersinformatie nu nog sneller vernieuwd. Tot slot is in Waze 4.0 een functie toegevoegd waarmee je een route kunt inplannen in jouw agenda. Waze houdt dan bij wat de omstandigheden op de weg zijn en geeft je een reminder wanneer je weg moet rijden.

Waze downloaden

Waze 4.0 is vanaf vandaag gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. De compatibiliteit en grootte verschilt per smartphone.

Download Waze in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu