Waze: Navigatie met live kaartupdates

Wouter Nijsen
1 september 2009, 21:34
1 min leestijd
Waze: Navigatie met live kaartupdates
waze-6-300x431

Waze is een nieuwe manier van navigeren voor Android en iPhone. In de basis is Waze een navigatiesysteem zoals we dat al langer kennen. Nieuw in Waze is dat de gebruikers het systeem continu up-to-date houden. Als gebruiker heb je namelijk de mogelijkheid om files, controles, een ongeval, wegwerkzaamheden e.d. zelf te registreren.  Anders dan bij bijvoorbeeld MapShare van TomTom  is dat alle info direct voor alle andere Waze gebruikers beschikbaar is en niet pas nadat je de mutaties via je computer heb ge-upload.

Het is zelfs mogelijk om een nieuwe weg waar je rijdt, die nog niet op de kaart staat, live toe te voegen aan de bestaande kaart. Als iemand die op dezelfde route als jij rijdt een opstopping signaleert, zal Waze die informatie verwerken in je eigen route en een alternatief berekenen.

Lees verder na de advertentie.

Waze is op dit moment alleen operationeel in de VS, via de Android Market is het in Nederland nog niet verkrijgbaar. Op de iPhone is het te installeren door het in de AppStore te downloaden met een VS-account. Alle opties in Waze werken in Nederland wel zodat je de look & feel kunt uitproberen. Een basiskaart ontbreekt echter helaas.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Waze de oversteek naar Europa maakt, en dat is jammer want met name in ons dichtbevolkte en drukke  landje zou het systeem wel eens goed van pas kunnen komen. Onderstaand filmpje geeft een goede indruk van de mogelijkheden van Waze.

 

Tipgever: Coen

Meer info: Waze

Categorie: Reizen
Spotlights: Android, Waze

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's