De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waze review: 3 redenen om het Google Maps-alternatief te proberen

Michel van 't Klaphek
14 november 2018, 12:55
3 min leestijd
Waze review: 3 redenen om het Google Maps-alternatief te proberen

De navigatie-app Waze heeft een heel duidelijk doel: autorijden zo snel en makkelijk mogen maken. Dit zijn drie redenen om de Google Maps-concurrent eens uit te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Waze review: samen autorijden

Google Maps kennen we allemaal. Niet voor niets is het de meest populaire navigatie-app onder vrijwel alle Android-gebruikers. Daarentegen is Waze, dat inmiddels al enkele jaren onderdeel is van Google, een stuk minder bekend. Dat terwijl de app op sommige gebieden zelfs boven de grote broer uitstijgt. Vooral actieve community maakt van Waze een echte aanrader meerwaarde. Dit zijn drie redenen om de navigatie-app eens uit te proberen tijdens je volgende autorit.

1. Wees het verkeer te slim af

Google Maps is veel meer dan een navigatietool. Je kunt restaurants vinden, checken hoe je ergens met de fiets komt en actuele ov-tijden controleren. Waze daarentegen heeft een duidelijker doel: autorijden zo makkelijk en soepel mogelijk maken.

Waze-Review

Wie de app naast Google Maps legt ziet direct een verschil: de wegen zijn veel gedetailleerder. Hierdoor zie je beter waar je heen moet. Ook staat continu in beeld wat de snelheidslimiet is zodat je boetes vermijdt. Daarnaast is het mogelijk om vrienden direct op de hoogte te stellen van je aankomsttijd.

2. Gemaakt voor en door bestuurders

Het grootste pluspunt van Waze is dat de app voor, en door automobilisten gemaakt wordt. De navigatiedienst beschikt daarom altijd over de actuele staat op de weg. Gebruikers melden onder meer ongelukken, afgesloten wegen, omleidingen en meer. Hierdoor zijn kaarten altijd up-to-date en sta je nooit voor een wegafzetting.

Omdat Waze heel goed weet hoe druk het overal is bespaart de app je een hoop tijd. Dit is helemaal het geval wanneer je tijdens het woon-werkverkeer langs drukke knooppunten moet. Waze stuurt je voordat je vertrekt hoe de status op de weg is en laat weten of er een file staat, of dat de politie controleert. Hij laat hierbij ook direct een alternatieve route zijn. Extra tof is dat hij hierbij rekening houdt met motorrijders: zij kunnen langzaam door de file en hoeven dus niet per se om te rijden.

Waze-Review-2

3. Leuker dan Maps

Waze leunt dus op de actieve community. Hierdoor zitten er meerdere toffe features in de app waardoor autorijden leuker wordt. Als je bijvoorbeeld genoeg punten hebt verzameld door ongelukken door te geven kun je een unieke status kiezen. Hierdoor weten andere automobilisten hoe je je voelt.

Op het kaartje kun je zien welke ‘Wazers’ nog meer onderweg zijn. Een andere toffe functie is de aanwezigheid van meerdere navigatiestemmen. In het Nederlands kun je kiezen uit twee navigators. Ook is het mogelijk om je eigen stem op te nemen, zodat je jezelf onderweg kunt begeleiden.

Meer Android in het verkeer

Hoe gebruik je je smartphone veilig tijdens het rijden? Wat is de beste app voor het maken van een wandeltocht en hoe duur wordt de boete bij het overtreden van het smartphoneverbod op de fiets? Eerder doken wij op Android Planet in de wereld van Android in het verkeer. We geven je onder meer apps, tips en achtergronden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu