Weather Widget (Donate): weerbericht-widget in HTC Sense-stijl

Wouter Nijsen
29 oktober 2009, 21:55
1 min leestijd
Weather Widget (Donate): weerbericht-widget in HTC Sense-stijl
FlipClock

Eén van de opvallende en kenmerkende widgets van de HTC Sense  Android-interface is de zogenaamde Flipclock met weerbericht. HTC gebruikt deze widget al sinds de introductie van de eerste TouchFlo-versie voor Windows Mobile. Weather Widget maakt het nu mogelijk om elke Android-telefoon te voorzien van deze gecombineerde klok en  weerbericht-widget. Deze widget van ontwikkelaar Android Apps bootst de originele HTC-widget tot in detail na. Je kunt zelfs een aparte plugin downloaden die een simulatie van de huidige weersconditie laat zien met bijvoorbeeld een bewegend zonnetje of een ruitenwisser die regendruppels wegveegt. Het uiterlijk van deze widget is naar je eigen smaak aan te passen door  het toepassen van diverse skins, die je vanuit de applicatie kunt downloaden. Je kunt ervoor kiezen zelf een plaatsnaam in te voeren of je locatie te gebruiken.

Deze laatste methode past dan ook steeds de locatie aan aan de plaats waar je je op dat moment bevindt. Binnen de instellingen kun je de  tijdstippen aangeven wanneer de weergave moet overschakelen van dag- naar nacht-iconen.

Lees verder na de advertentie.

Weather Widget Donate kost $1,49 en is te vinden in de Android Market, of direct te downloaden door het scannen van de QR-code. De genoemde  extra plugin  is gratis vanuit de instellingen te downloaden.  Naast deze Donate-versie is er tevens een gratis versie beschikbaar die echter niet beschikt over de FlipClock.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's