Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Mozilla komt met beperkte tool om webcontent te maken

Gijs Ettes
18 juni 2015, 19:11
1 min leestijd
Mozilla komt met beperkte tool om webcontent te maken

Webmaker Beta is een gratis opensource-app van Mozilla waarmee je content kunt ontdekken en maken. Daarbij valt te denken aan digitale plakboeken, fotogalerijen, memes en comics.

Lees verder na de advertentie.

Deelbare content ontdekken en maken

In tegenstelling tot wat de naam wellicht doet vermoeden, is het met Webmaker niet mogelijk om websites te maken op je smartphone. De app is eigenlijk alleen geschikt voor maken van plakboeken, die je vervolgens met anderen kunt delen. Nadat je je hebt aangemeld voor Webmaker kom je in het hoofdmenu met twee tabbladen: Discover en Make. Eerstgenoemd tabblad is een tijdlijn met projecten van gebruikers van over de hele wereld. Je vindt er volkomen willekeurige content, zoals een stappenplan voor het maken van koffie of een portfolio van een Indiase student.

Wil je zelf een project starten, dan krijg je via ‘Make’ toegang tot een beperkt aantal opties voor het invoegen van afbeeldingen, stickers, teksten en eigen beeldmateriaal. Ook kun je buttons met links toevoegen. Is je plakboek af, dan kun je het via bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp of e-mail delen. De opties zijn behoorlijk beperkt, maar omdat Webmaker een bètaversie betreft, verwachten we dat er in de nabije toekomst meer mogelijk wordt in de app.

WebMaker Beta downloaden

WebMaker Beta maakt gebruik van Material Design en werkt op welk toestel dat beschikt over Android 4.0+ en 43MB aan vrije opslagruimte. In de huidige vorm heeft de app echter nog weinig om het lijf.

Download Webmaker Beta in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu