WebOS Instapaper-client Paper Mache nu ook beschikbaar voor Android

Redactie
26 januari 2012, 17:45
1 min leestijd
WebOS Instapaper-client Paper Mache nu ook beschikbaar voor Android
WebOS Instapaper-client Paper Mache nu ook beschikbaar voor Android

Hoewel webOS als besturingssysteem open source is geworden, hebben de meeste ontwikkelaars eieren voor hun geld gekozen en brengen ze hun apps nu ook op andere platformen uit. Eerder schreven we al over de Twitter-app Carbon die binnenkort naar Android toe komt, nu is er weer een app van hoogwaardige kwaliteit die de overstap heeft gemaakt: Paper Mache. Het is een Instapaper-app die op webOS hoge ogen wist te gooien. Met de app kan je artikelen die je via Instapaper hebt opgeslagen lezen.

De Instapaper-app doet alles wat je verwacht. Je kan artikelen offline lezen en de app synchroniseert automatisch. De grootte van de tekst en de achtergrond is ook aan te passen. Zo kan je kiezen voor een lichte of donkere achtergrond. Je kunt naar artikelen zoeken en je favoriete stukken ‘liken’. Artikelen zijn ook in folders onder te brengen, ook kan je rechtstreeks feeds importeren. Vanuit de app zijn artikelen ook te delen via de bekende sociale netwerken te delen.

Lees verder na de advertentie.

Paper Mache is gratis te downloaden in de Android Market, maar is alleen te gebruiken in combinatie met een betaalde Instapaper-account. Deze is voor 1 dollar per maand af te sluiten in blokken van drie maanden. Het is een kleine prijs om te betalen voor de echte Instapaper-fan en voorlopig wellicht de enige optie. De maker van Instapaper heeft eerder al aangegeven dat hij zelf geen officiele Android-app gaat maken, maar is wel bereid deze door iemand anders te laten ontwikkelen.

Ga jij Paper Mache gebruiken of maak je al gebruik van een andere Instapaper-app of de concurrerende dienst Read It Later? Laat het weten in de reacties hieronder.

Downloaden via Android Market: Paper Mache (gratis)

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's