Weer en Verkeer widget: weerbericht en files op je Android homescreen

Wouter Nijsen
9 april 2010, 21:12
2 min leestijd
Weer en Verkeer widget: weerbericht en files op je Android homescreen
weer en verkeer widget

De homescreens van je Android-telefoon lenen zich prima voor het plaatsen en gebruiken van meerdere widgets. Het voordeel van een widget ten opzichte van een applicatie is dat je in één oogopslag de gewenste informatie kunt zien. Bij een applicatie zul je deze eerst moeten openen. Nu heeft bijvoorbeeld de HTC Sense-interface al meerdere eigen widgets, maar er is altijd ruimte voor meer. Gelukkig is er in de Android Market een ruime hoeveelheid widgets aanwezig waaruit je een keuze kunt maken. De nieuwste toevoeging aan deze verzameling is Weer en Verkeer widget van ontwikkelaar Gabri van Lee, die we al kennen van het eerder besproken programma  Alarmeringen Droid voor het bekijken van P2000 meldingen. Zoals de naam al aangeeft geeft dit widget informatie over het weer en file-informatie.

In het widget is de huidige weersgesteldheid af te lezen samen met het aantal filemeldingen en het totale aantal kilometers aan file. Wanneer je het weericoon selecteert opent zich een scherm met daarin informatie over het gebruikte weerstation, de luchtdruk en de windsnelheid. Door naar rechts te swipen zie je achtereenvolgens de weersverwachting voor de huidige en volgende dag en de filemeldingen.

Lees verder na de advertentie.

Weer en Verkeer widget

De locatie voor de weersverwachting wordt automatisch bepaald en ook verder zijn er geen instellingen te vinden. Aan de ene kant is dat een voordeel, nu is het immers niet meer dan een kwestie van installeren en op je homescreen zetten. Maar aan de andere kant is het ook een gemis. Het zou prettig zijn wanneer je bijvoorbeeld het weer voor meerdere locaties zou kunnen bekijken of alleen filemeldingen van wegen waar je het meeste komt. Ook is nu niet duidelijk hoe vaak de informatie in het widget vernieuwd wordt. Bij de omschrijving van Weer en Verkeer widget staat duidelijk vermeld dat het een testversie betreft, dus wie weet wat Gabri voor ons voor de toekomst in petto heeft.

Downloaden van Weer en Verkeer widget kan gratis in de Android Market, het scannen van onderstaande QR-code voor directe download kan natuurlijk ook.

Spotlights: Android, Widgets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's