De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Waarom de nieuwe Weeronline-app kritiek krijgt – en wat er verbeterd wordt

Thomas Haenen
19 oktober 2016, 13:37
3 min leestijd
Waarom de nieuwe Weeronline-app kritiek krijgt – en wat er verbeterd wordt

De Weeronline-app voor Android heeft onlangs een grondige make-over gekregen, met tal van nieuwe functies. De aanpassingen hebben ook kritiek aangetrokken, maar de ontwikkelaar laat Android Planet weten aan verbeteringen te werken.

Lees verder na de advertentie.

Moderne look voor Weeronline

Weeronline werd eerder deze week van een nieuw design voorzien, waarmee de app een stuk moderner oogt. Dat werd wel tijd: de vorige versie van de app was nog gebaseerd op de stijl van Android 2.3 Gingerbread en daarmee flink verouderd. Aangezien Weeronline één van de populairste weer-apps voor Android is, met meer dan een miljoen downloads, was de tijd rijp voor verbetering.

In plaats van verschillende kleine verbeteringen door te voeren, hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om de app van de grond af opnieuw op te bouwen. Daardoor kan de vernieuwde WeerOnline-app pronken met een fris en modern design dat weer helemaal mee kan. Informatie wordt op vrijstaande witte kaarten getoond, net als andere apps die Google’s richtlijnen voor Material Design volgen.

Open je de app, dan krijg je in één oogopslag vrijwel alle relevante informatie te zien. Boven in beeld staat een persoonlijk weerbericht voor jouw omgeving, gevolgd met het weer dat je komend uur kan verwachten. Ook een neerslagradar en -grafiek worden prominent in beeld gezet. Via het uitschuifbare menu aan de linkerzijkant kunnen gebruikers andere locaties toevoegen.

Weeronline kritiek

Toch lijken niet alle gebruikers tevreden met de nieuwe app. Sinds de release van de update eerder deze week wordt de Play Store overspoeld met negatieve reviews. Gebruikers claimen dat de app onoverzichtelijker is geworden en zijn niet te spreken over de reclame. De app scoort gemiddeld nog altijd vier sterren, maar de laatste paar dagen is de tendens duidelijk negatiever.

Meteovista, het bedrijf achter Weeronline, zegt in een reactie aan Android Planet dat het zich bewust is van de kritiek. Wel verwachten de ontwikkelaars dat het vooral een kwestie van gewenning is. ” Vorig jaar december is een vergelijkbare nieuwe iPhone app live gegaan, daar moesten de mensen ook sterk aan wennen. Daarnaast krijgen we gelukkig ook veel positieve reacties binnen,” aldus een woordvoerder. Zo zouden gebruikers de app gemiddeld een minuut langer per keer open houden én openen ze de app vaker.

In de Play Store reviews geven gebruikers aan dat sommige informatie, zoals uitgebreide weersvoorspellingen voor de komende twee weken, verdwenen zijn. Deze zit echter iets meer verstopt onder de nieuwe kaarten op het startscherm. Met een druk op specifieke kaarten wordt meer informatie getoond. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld alsnog een schermvullende buienradar krijgen.

Enkele pijnpunten stonden al op de planning om aangepakt te worden, aldus de ontwikkelaars. “De belangrijkste punten zullen we in de volgende updates als eerste aanpakken. Zo geven mensen aan de weertekst te missen. In de volgende release komt deze beschikbaar als een in app purchase, gecombineerd met de mogelijkheid om advertenties af te kopen. Daarnaast hopen we in een van de updates daarna het mogelijk te maken om de volgorde van de cards te veranderen. Zo kan iedereen zelf bepalen welke items hij het meest belangrijk vindt en dus prominent weergeeft,” zo geeft de woordvoerder aan. Ook voor de advertenties is een oplossing: die kunnen in een toekomstige versie van de app verwijderd worden met een eenmalige in-app aankoop van 2 euro.

Weeronline voor Android downloaden

Je kunt Weeronline voor Android gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De in-app aankopen zullen in een volgende versie van de app pas beschikbaar zijn.

Download Weeronline in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu