De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Weet welke vis te eten met VISwijzer

Redactie
12 november 2011, 12:00
1 min leestijd
Weet welke vis te eten met VISwijzer
Weet welke vis te eten met VISwijzer

Met de VISwijzer kun je nazoeken welke vissoorten je het beste kunt eten. De app houdt bij welke vissoorten, schaal- en schelpdieren op een verantwoordelijke manier zijn gevangen of gekweekt. Vissoorten zijn onderverdeeld in drie categorieen: Prima Keuze, Tweede Keuze en Liever niet. Zo wordt bijvoorbeeld kabeljouw, haai en paling afgeraden. Met de VISwijzer kan je zogenaamde GoedeVIS restaurants in Nederland opzoeken waar je met een gerust hart een visje kunt bestellen.

De informatie in de app is afkomstig van de website Goedevis.nl, een initiatief van Stichting de Noordzee en het Wereld Natuurfonds. Met de app kun je handig zoeken op diverse vissoorten. Er is ook een lijst met vissoorten die voldoen aan het MSC-keurmerk. Deze soorten zijn op een duurzame manier gevangen of geweekt. Onder meer schol, tong en makreel vallen hieronder.

Lees verder na de advertentie.

Heb je geen zin om tijdens het bestellen van een visje na te zoeken of het wel verantwoord is om deze te eten dan kun je ook naar een visrestaurant gaan waar alleen maar duurzame vis wordt verkocht. In de app zijn enkele tientallen restaurants opgenomen waar je direct naar toe kunt navigeren via Google Maps. In de VISwijzer is ook lijst met veelgestelde vragen te vinden. VISwijzer is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: VISwijzer (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu