De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app laat je iMessage op een Android-toestel gebruiken

Wouter Nijsen
13 december 2017, 9:38
2 min leestijd
Deze app laat je iMessage op een Android-toestel gebruiken

Apples iMessage is er officieel niet voor Android, maar via een omweg kun je de berichtendienst alsnog op je toestel gebruiken. Hiervoor maak je gebruik van de nieuwe app weMessage, waarvoor je wel een Mac(Book) nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

weMessage

WeMessage is ontwikkeld door de 16-jarige Roman Scott. De jongen heeft een app gemaakt die als een soort ‘brug’ fungeert tussen de Mac en een Android-toestel. Scott beschrijft dat weMessage de Toegankelijkheid-opties van macOS gebruikt om toegang te krijgen tot iMessage. Daarmee kunnen berichten worden doorgestuurd naar de weMessage-app op een Android-toestel. In de video hieronder laat de ontwikkelaar de precieze werking van de app zien.

Volgens de ontwikkelaar werken vrijwel alle functies van iMessage ook op Android. Hierbij kun je denken aan groepschats, notificaties, de ingebouwde niet storen-modus en AES-encryptie. Verschillende ontwikkelaars hebben de afgelopen jaren geprobeerd om de berichtendienst werkend te krijgen op Android, maar weMessage is de eerste app die goed lijkt te functioneren.

Hoewel de app nog te downloaden is in de Play Store, duurt het waarschijnlijk niet lang voordat Apple stappen onderneemt om de applicatie onbruikbaar te maken. Het bedrijf uit Cupertino bracht diverse apps naar Android (bijvoorbeeld Apple Music en Move to iOS), maar houdt zijn berichtendienst liever exclusief voor iOS.

Zo werkt het

Om weMessage te gebruiken, dien je op zowel je Mac als Android-toestel een applicatie te downloaden. De app voor de Mac (download via deze link) dient als server om ontvangen iMessage-berichten door te spelen naar je Android-smartphone. Ook dien je Java SE op de Mac geïnstalleerd te hebben om de server-app te kunnen gebruiken en installeren.

In de weMessage-app zie je vervolgens al je gesprekken en nieuwe berichten. De applicatie heeft een fraaie Material Design-interface, met rechtsonder een ronde actieknop om nieuwe (groeps)gesprekken te starten. Met de app is het ook mogelijk om specifieke gesprekken op stil te zetten, de telefoonnummers van je contacten te bekijken en een contact eventueel te blokkeren.

Download weMessage in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu